Widzę, że to już się pojawiło, ale też muszę dodać, że dermokosmetyki Psorisel mi bardzo pomogły na łuszczycowe zapalenie skóry głowy. Na skórę koło karku czy na skroniach nie pojawiają się żadne przebarwienia, a prędzej miałam plamy na skalpie. Naskórek już tak nie odpada, nie swędzi mnie skóra itp. W moim przypadku DZIAŁA.
W naszym przypadku synka starszego na łuszczycę skóry głowy pomógł szampon mediderm
Meddiderm to chyba właśnie seria do tego typu skóry jest, więc polecają go właśnie mamy.
Dobrze jeżeli ta seria jest skuteczna. Warto wypróbować skoro dużo mam poleca
właśnie dużo osób poleca
Właśnie słyszałam, że bardzo skuteczny jest
Ja nie slyszlalam o
tym, ale na przyszłość dobrze wiedzieć w razie wu jak będzie potrzeba.
Każdemu może pomagać coś innego :) Ale z tego co wiem to mediderm jest typowy na takie problemy :)
Mąż stosuje pharmaceris, ale to bardziej łagodzi objawy. Dodatkowo ma maści i olejki, niestety już ze sterydami, bo takie "zapobiegajafe/lagodzace" przestały działać
na skórę głowy to nic tak nie pomogło mi jak psorisel. zaczęłam pierw od szamponu, a później doszedł płyn i emulsja. od razu poczułam mniejsze swędzenie. 1-2 mycia i już była różnica. później doszła reszta dermokosmetyków i od pół roku mam spokój.
O tym meddiderm też właśnie wiele dobrego slyszalam
Ja nie słyszałam , ale już sobie zapisałam nazwę ;)
Ja miałam też meddiderm do ciemieniuszki i też sobie poradził świetnie;)
Zapisze sobie. U nas oliwka ale zaraz wracało
U mnie oliwka nie dawała rady. Meddiderm nie próbowałam
U nas malutka była , oliwka wystarczyla
U nas na ciemieniuszkę pomaga zwykła oliwka z nivea Baby na szczęście, ale stosowaliśmy również olej że słodkich migdałów i też był super (był, bo rozbiłam opakowanie i wszystko się wylało na łóżko i panele...)
U nas swietnie sie sprawdzila olejuszka z serii linomag przyznam ze zamawialam ja kompeltujac wyprawke patrzac na niewielki koszt;) sprawdzila sie super i mimk iz stosowqlam ja kilka razy to jeszcze jej sporo nam zostalo;)
Mediderm jest skuteczny ale i oliwka tak samo ;) może dłużej trzeba odczekać aż ciemieniszka zmieknie;)
Ja dawałam właśnie oliwkę z bambino i delikatnie zdrapywałam i szybko uporaliśmy się z ciemieniuszką :)