Łuszczyca

Pewno widok nie za ciekawy. Biedne takie maleństwa:(

luszczyca to naprawde nie ladny widok i niektorych ludzi co niewiedz ze jest niezarazliwa to ich od takich ludzi odpycha mialam kolerzanka z luszczyca to sie czula jakby byla tredowata i wszystkich mogla zarazic

To prawda widok łuszczycy jest nieciekawy. Bardzo brzydko to wygląda.Zresztą każde zmiany skórne sa brzydkie.

luszczyca moze nie najlepiej wyglada ale napewno odpycha ludzi od takiej osoby nawetze wzgledow higienicznych

małe dzieci,które mają łuszczyce to nie jest najlepszy widok, a inne dzieci niestety mówią co widzą i taki maluch może być wytykany palcami, nikt może nie chcieć się z nim bawić itd, na pewno potrzebuje dużego wsparcia od rodzica…

chyba powinna odpychac bo w koncu kontakt z osoba chora nie jest wskazany

dorotka łuszczycą sie nie da zarazic

też tak słyszałam

szkoda małych dzieci co maja łuszcyce fakt nie jest zarazliwa ale ludzie i inne dzieci sie odsuwaja

Dlatego to do nas - rodziców należy by nauczyć własne dzieci odpowiednich zachowań, żeby nie krzywdziły słowem, śmiechem, odsuwaniem się

W sumie w takich przedszkolach czy innych sa gorsze rzeczy od łuszczycy… Np wszy, pchly, robaki…

nie nie jest - w wiadomosciach pokazywali takich ludzi chorych - okropna choroba naprawde ludzi odstrasza, ale zarazliwa nie jest - to choroba genetyczna

bardzo przykra choroba, ludzie nie są winni a naprawdę łuszczyca na twarzy młodej dziewczyny to przykre

choroba której nie da sie wyleczyc tylko troche zaleczyć

no i lekow w Polsce na to nie ma tylko masci do ktorych organizm sie przyzwyczaja i potem juz nie reaguje

Mój maż zachorował na łuszczycę gdy miał 12 lat. Leczy się do tej pory.Mam tylko nadzieję, że choroba nie przejdzie na nasze dzieci…

U mnie też w rodzinie jest łuszczyca, a brat ma łojotokowe zapalenie skóry, mniej przykra choroba ale też daje się we znaki, jego dziecko tez już ma predyspozycje do problemów skórnych mimo iż jest malutkie.

te choroby zalecza się przez całeżycie ale nieda się jej pozbyć na zawsze

j achyba mam, ale muszę jeszcze porobić badania

U mnie w rodzinie nie spotkalam sie z ta choroba ale ogolnie choroby skorne mozna szybko sie nabawic gorzej z leczeniem tych schorzen