Ja biorę od czasu do czasu cytrynian magnezu (czysty magnez) z firmy podkowa. Fizjoterapeuta również mi polecała bardzo firmę aliness
Ja jestem w 22 tygodniu i mam teraz straszne skurcze. W zasadzie jakoś od 16 tygodnia. Przyjmowałam aspargin polecają go w ciąży. Jednak dla mnie te tabletki są dość szorstkie w przełykaniu. Kupiłam Magne B6. Ostatnio ginekolog powiedział mi że mogę przyjmować nawet ten mocniejszy Forte
To prawda aspargin jest dosyć szorstki i duży , kto ma z tym problem to może mu gorzej przełknąć
Tak są dosyć duże , ale na szczęście nie mam z nimi problemu
Na skurcze w nogach mi lekarka przepisała 3 razy dziennie cyclo 3 forte polecam sprawdzone działa
Lekarz prowadzący polecił aspargin, rozmawiałam też z innym lekarzem i mówił że magne b6 też będzie ok
Skonsultuj z gin ale bezpieczny dla kobiet w ciąży jest magne b6 forte. Wszystkie rozpuszczalne w tabletkach są suplementami i nie należy ich stosować w ciąży bo większość z nich nie jest przebadana pod kątem ciąży a jeśli jest to nie jest zalecana
Mi ginekolog polecił by brać Magne B6 3 razy po 1 tabletce. Jestem w 23 tc sporadycznie mam jakis skurcz łydki w nocy . Ale stwierdzil ze suplementacja magnezu jest jak najbardziej wskazana . Ponadto caly czas zażywam Prenatal Duo.
ja również brałam magnez 3x dziennie. pod koniec ciąży pojawiały mi się już skurcze w pachwinach. chyba od około 33-34 tygodnia ciąży. a dotrwałam do 39 tyg ![]()
U mnie 32 tc i już powoli zaczynam odczuwać braki magnezu ,
Ja przez skurcze brałam magnez b6 2 x 3 razy i wszystko z córką w porządku
Hej czy konsultowałyście to z lekarzem czy zaczęłyście poprostu brać ?
Mam skurcze a do wizyty 3 tygodnie … i chyba sama zacznę poprostu łykać magnez ![]()
Konsultowałam z lekarzem, nawet z kilkoma bo był to temat poruszany w szpitalu. Ale raczej nikt nie był na nie.
W pierwszej ciąży pytałam dr czy mogę brać bo mam skurcze i wtedy mi zaleciła tylko żeby kupić lek. A w drugiej zaczęłam brać sama i powiedziałam na wizycie to stwierdzila że super
Mi lekarz zalecił asmag forte, od początku miałam skurcze łydek a teraz mocno spina mi brzuch -lekarz stwierdził, że to niedobór magnezu. Brałam wcześniej magne b6, doedukowałam się że to są inne pochodne magnezu i ten z asmag jest lepiej wchłanialny.
duzo osób zaleca ten asmag a ja miałam wrażenie że na mnie kompletnie nie dzialal a magne b6 forte juz tak
Hmm, dopiero kupiłam i będę zażywać więc się dowiem. Ja biorąc magne b6 nie mam skurczy w nogach ale brzuch mocno mi spina. Nie wiem czy to tylko kwestia mięśni czy jednak coś innego
mi na skurcze w nogach pomogl ale na spinanie brzucha to dopiero nospa i zwiekszona ilosc luteiny
zreszta w pewnym momencie spinanie staje sie naturalne jezeli jest krótkotrwałe i nie boli bo po prostu brzuch macica cwiczy
Tak zamierzam zrobić ![]()
Tylko aspargin! W pierwszej ciąży tez mialam skurcze. Lekarz mi kazal brac ten tylko nie pamietam czy raz dziennie starczyło. Ale wg mnie jest to najlepszy magnez.