Mata edukacyjna - jaką polecacie?

Mata z fisher price taki samochodzik :slight_smile: polecam

Przy córce miałam z canpol babies ale córka była kolkowa i niestety zadne zabawy na niej nie przechodziły, później ok 6 mca nie chciała wogóle lezeć bo lepiej w wysoka ogladać swiat. takze to tez zalezy od dziecka. Teraz dla synka jeszcze nic nie mam , tylko grzechotki jak narazie ale zastanawiam sie nad zakupem a przy tym napewno bede brała pod uwage ,
-kolor

• rodzaje zabawek przy niej
  • czy jest lusterko - dzieci lubia sie patrzec na lustereczko

Kornelka, to prawda, moja córa nadal uwielbia się przeglądać w lusterku, zabawki piszczałki też bardzo lubiła. No i fajne są te maty, od których zabawki można odpinać.

Kornelka lusterko jest na prawdę fają sprawą i dzieci uwielbiają się w nim przeglądać.
Fajne są maty czarno białe bo dzieci lubią takie kontrastowe kolory, odpinane zabawki też super bo można je co jakiś czas zmieniać i dziecko cieszy się nowymi zabawkami, fajne są też maty z zapinanymi bokami, które można zapinać i mamy mały kojec.

Mi polecono matę piankową zamiast edukacyjnej :slight_smile: Podobno lepsza :slight_smile: Ale w sumie sama nie wiem na co się zdecydować :slight_smile:

Ja teraz moge polecic z canpol babies dżungla…wygralam ja do przetestowania i bylam pod wrazeniem ile ma.fajnycg dołączonych rzeczy szeleszczacych, grzechotka, lusterko wiele fajnych ciekawych dla dzieci rzeczy w sluchu jak i w dotyku…i nie wiedzialam zr mata moze byc z takiego sypwr materiału co nie jest tylko jakis matrial , tylko taka grubsza jak cieniutka kolderka i material ma.fajny do czyszenia polecam;-)

Maty piankowe sa fajne gdy np mamy chłodno w domu i ciągnie po podłodze. Piankowa stanowi izolacje i maluszek tak nie marznie. I jak już dziecko jest za duże na edukacyjną to piankową jest fajna bo można ją dowolnie spinać. My przy macie mamy i lusterko i szeleszczaka i odpinane zabawki. Syn ja uwielbia. Mamy mało miejsca więc jak się nie bawimy to jest składana, więc czasem korzystamy z samej maty bez pałąka i zabawki układamy przy dziecku

Właśnie fajne sa tez maty z elementami czarno bialymi
Jamam czarno bialego pirata Z Canpol babies taka zabawka przypinana na klamre gdzie chcemy
Synek go uwielbial jest czarno.bialy z czerwona chusta doslownie oczu od niego.nie odrywal
Zachowalam dla kolejnego maleństwa.jakosciowo.tez sie nic z nim nie dzieje nawet go wyprałam teraz szukając wyprawke i nic sie nie zadziało mimo ze pisze zeby nie prac ale musiałam dla kolejnego maleństwa przeprac
W każdym razie kontrasty faktycznie są na topie dla niemowląt

Czarno biale maty super sprawa tym bardziej ze dzieci lubia takie kolory tylko nie widzialam jeszcze w takich kolorach teraz juz mi sie nie oplaca kupować bo corka niedługo będzie stawać a nie bardzo lubi juz leżeć.Ale mate naprawde warto kupić moja siostra ma dla synka to jak tam jezdzimy to czasami ja używamy

czarno białe to widziałam głównie takie puzzle piankowe na podłogę i z tego matę się układa. Takich typowych mat edukacyjnych nie widziałam, ale pewnie kwestia rozejrzenia się i poszperania w sieci.

Właśnie tak po sklepach nie widzialam czarno białych ale moze w internecie by się znalazły.Taka piankowa tez widzialam co sie rozklada.

My mamy taką matę https://canpolbabies.com/pl/produkty/produkt/31-matakojec-do-zabaw-wesola-farma
Córka ją lubi, potrząsa za zabawki, demoluje wszystko wokół. Często znajduję ją przykrytą matą :wink: Jednak mata nie zachęciła jej do leżenia na brzuszku. Na początku używała jej głównie w leżeniu na plecach. Bardzo fajne i przydatne jest w niej lusterko.
Ale okazuje się, że nie każde dziecko jest zainteresowane matą, np. córka koleżanki w ogóle nie chciała z niej korzystać.

Owszem te czarno biale sa fajne ale bardziej sa piankowe ja mam z Canpol i jestem bardzo zadowolona ma.material.grubszy jak cieniutka kolderka, ma.tyle wiszących ciekawych i kolorowych zawieszek, grająca melodyjke, szeleszczace, oraz na macie zwierzątka, kwiatuszki także zauroczy kazde dzieciątko a jest to mata" dżungla" jak dla mnie super i nie doczekam.się jak.moja dzieciątko ja przetestuje.

Ja mam taką prostą matę, ponadto dowiesiłam troszkę zabawek i grzechotek, także na troszkę synek zajmie się zabawą, ale nie za długo.

mata dżungla z canpolu jest naprawdę super polecam tez mate piraci też fajna opcja dla maluszka.

A ja w ogóle polecam maty z canpola. Bardzo korzystnie cenowo wypadają, a są dobre i jakościowo i jeśli chodzi o zainteresowanie malucha.

tak maty z canpola są super ogólnie stworzone pod maluszka :slight_smile: i przystępne cenowo.

ta mata dżungla jest rewelacyjna:)a jak długo Wasze maluszki interesowały się matą???mój synek ma 7 miesięcy i już minął mu etap ekscytacji matą:)

evli moja córka przestała interesować się matą odkąd zaczęła ją samodzielnie opuszczać raczkując:) wtedy całe mieszkanie było bardzo interesujące:)

Może powiem jakiej nie polecam. Dostalismy Fisher Price wesoły samochodzik. Mata ta uniemożliwia poruszanie sie dziecka tzn. Np obkręcanie sie wkoło własnej osi na brzuszku, a według mnie mata powinna do tego zachęcać.