Długo się wahałam przed zakupem takiej maty piankowej, w końcu nie kupiłam ze względu na jej toksyczność dla dziecka. Jak już ktoś zdecyduje się kupić to warto sprawdzić z jakiego materiału została zrobiona, niestety wiele ma w składzie formamid który jest toksyczny. Najlepiej jest wybrać z pianki EVA, która jest bezzapachowa i nietoksyczna. Jedyny minus, że jest już droższa.
Silver co prawda to prawda najlepiej też sprawdzić czy jest bezpieczna dla dziecka akurat nasza była bezpieczna i miała testy nawet ale jak syn próbował ja jeść to ja od razu sprzedałam bo jednak niby bezpieczna itd ale wolalam uniknąć tego by syn zjadł kawałek bo różnie mogłobybyć.
Dokładnie, najlepiej kupić tych renomowanych firm i przede wszystkim nie oszczędzać, bo te najtańsze są właśnie najbardziej szkodliwe. Właśnie tak jak u Ciebie Aiisa trzeba było pilnować, bo jednak te maty są jak puzzle. Łatwo można je przegryźć, chwila nieuwagi i może być problem.
dokładnie chwila nieuwagi a on zostawił dziurki od ząbków więc nie czekałam aż odgryzie kawałek i sprzedałam mate bo gdzie trzymać nie miałam a przy następnym dziecku zdecydowanie myślę nad Matą z wypełnieniem materiałowa choć zobaczymy bo jednak po moim synku i jego możliwościach wolę nie martwić się że dziecko będzie w stanie odgryzc i zjeść kawałek maty niby testy są i bezpieczne ale jak stanie na żołądku albo co gorsza dziecku utknie gdzieś w gardle czy coś a jednak to jest możliwe bo można spokojnie odgryzc mój syn prawie zjadł kawałek maty więc osobiście sama nie wiem czy zdecydowałabym się 2 raz to samo z puzzlami
co do maty to właśnie się dowiedziałam od znajomych, mają z Czech za ponad 300 złotych. Sprawdzonej firmy, bezpieczna. Niestety o firmę jeszcze nie dopytałam, ale coś musi w tym być. Lepiej zainwestować w porządną matę, przecież dziecko spędzi na niej mnóstwo godzin, a my chcemy żeby było bezpieczne.
dokładnie ale też bezpiecznie jest dopóki dziecko nie zaczyna gryźć obgryzac tak z zabkami już gdzie może faktycznie odgryzc kawałek. moim zdaniem kiedy dziecko już tak zaczyna lepiej zrezygnować z maty bo pomimo testów i tego że jest z bezpiecznych materiałów to już jest niebezpieczeństwo że dziecko odgryzie i się np zadlawi
mój bratanek nie jest jeszcze na etapie obgryzania więc nie mamy doświadczenia. Ale mimo wszystko, na dywanie coś może przez przypadek się znaleźć - póki co, bezpieczniej czuję się z matą ![]()
My kupiliśmy taką matę i jesteśmy zadowoleni. Synek bardzo chętnie się na niej bawi, mało tego - pokazuje że chce tam czyli na nią i się bawi. Wygodnie mu się raczkuje po niej bo się nie ślizga, jest wygodna i nie jest na niej zimno gdy dziecko siedzi.
Fajne są te maty piankowe. U mnie ostatnio Jaś taką dostał. Jest ruchliwym dzieckiem i teraz często leży na tej macie. Polecam każdemu.
Teraz fajne maty dla dzieci z ulicą czy torami dwustronne będą w Lidlu;)
Ile taka mata kosztuje? Tak średnio. Pomyślałam, że byłby to fajny prezent dla chrześniaka.
Enigma zależy Można dostać nawet nowa z allegro za 60 zł plus wysyłka mała ceny różne wahają się od kilkudziesięciu zł do nawet 200 czy 300 Zależy jaka firma jaką wielkość jakie zabawki z czego zrobiona jak wykonana itd…
Osobiście polecam te z Canpol babies np piraci czy dżungla są świetne.
Aisa ale to też zależy od tego jak duże jest dziecko. Ja na początku jak dziecko nie było mobilne to byłam za matami canpol teraz jak dziecko jest większe bardziej mobilne, potrzebuje więcej miejsca i bardziej sprawdza się mata piankowa. Bo większa i zmieści się na niej moja dwójka, łatwiej na niej układać klocki i się w ogóle bawić.
A ceny różnią się i wszystko zależy od indywidualnych preferencji.
Mamy takie coś już od kilku miesięcy, jednak ostatnio jest codziennie używane- układamy z synkiem literki, potem mama opowiada o nich, i synek biega po nich!
Hej. Gdzies na instagramie wiszialam ze jakas mama pisala ze jej dziecko odgryzlo kawalek maty skiphop jak dobrze pamietam. My osobiscie mamy caly alfabet i cyferki tylko to zlozylam bo mlody nascie raz to rozwalal. Chcialabym kupic taka mate dywanowa ze zwierzatkami
Ja nie mam takiej maty , ale siostra ma i mowi ze jest bardzo zadowolona ma czarno biala z literkami a nie dawno kupila jakas obrazkowa ale nie pamietam z czym…byc moze z zwierzatkami…nie pamietam…ale jest zadowolona bo zakupila druga;)
Kasia fakt myślałam o mniejszym maluchu później fajne są te duże maty piankowe i mogą służyć na dłużej później dziecko może sobie na niej siedzieć i układać klocki nawet ![]()
Ja mam matę skip hop i córa wiele razy miała w buzi i nic nie odgryzła więc to na prawdę musiał być przypadek.
My mieliśmy takie puzzle piankowe.
W każdym puzzlu znajdował się wyjmowany element : cyferki lub literki.
Mieliśmy takimi puzzlami wyłożony salon.
Fajnie się sprawdzily podczas pierwszych prób raczkowamia-amortyzowaly upadki.
No i synkowi było ciepło w pupe.
Problem zaczynal się podczas sprzątania.
Pod nimi wiadomo gromadzil się kurz i okruszki.
Zdjęcie tej podłogi trwało okolo 10minut, ułożenie jej okolo 15-20 minut. Te wyjmowane elementy odczepialy się i trzeba było je na nowo wkładać. To niestety była katorga.
Męża siostra kupiła cos w stylu dywanu z takiej pianki. Świetna sprawa bo łatwo to utrzymać w czystości
Patrycja to ja moje puzzle piankowe przesówam w całości sprzątam pod nimi i znowu je przenoszę. Są o tyle dobre, że łatwo się je przestawia i się nie rozłączają