Mata piankowa dla dziecka

Kasia my je mieliśmy na wynajetym mieszkaniu. Miało okolo 30m2. I zero miejsca :wink:
Salon i ten aneks kuchenny były połączone-jedno duze pomieszczenie no i tam puzzle. A pozniej za drzwiami mini sypialnia. Ledwie tam się mozna bylo ruszyc :wink:
Twoje rozwiązanie jest super i ułatwia wszystko. Jak jest możliwość to jak najbardziej dobrze jest tak robić. Bo te puzzle są bardzo fajne
.

Patrycja no to faktycznie wszystko komplikuje metraż. Ja mam ten komfort że mogę je przesunąć i na spokojnie posprzątać pod nimi.

A u nas syn puzzle piankowe rozkłada gryzl itd Więc trzeba było uważać.

Kasia teraz już więcej miejsca mamy bo na swoim :wink:
Ale jakoś bez puzzli przy córce.
Teraz podejmuje próby raczkowania i tak myślę, że chyba znów się na nie zdecyduje.
Bo te po synu oddałam

Ja mam całe puzzle piankowe. Mieszkanie nie jest duże ale mogę sobie na spokojnie pod nimi posprzątać.

U nas jak u Aissy mały sobie rozkładał puzzle i je gryzł, dlatego wyciągałam małe elementy, które mógł połknąć jak kropeczki, bo mieliśmy małe puzzle i było sporo malutkich elementów.
Maty piankowe sa bardzo dobrą alternatywą dla puzzli :slight_smile:

Zamarancza ja kupiłam puzzle które nie mają tych wyciaganych elementów więc o tyle było bezpieczniej:)

To ja kupiłam też bez tych małych elementów. Mam z skip hop i bardzo je sobie chwalę Empik.com
Są dość grube i na prawdę dobrej jakości.

Ja wczoraj kupiłam taką miękką mate(z bawełny)
A jak córka podrośnie to będzie jako dywanik do sypialni.
Ładna jest bo okrąg z takimi falbankami dookoła

Ja mam dużą matę piankową, ale trzeba na niej uważać i nie stawiać żadnych mebli ani krzeseł. Jest bardzo ciepła, dobrze amortyzuje, ale trzeba uważać, by jej nie zadrzeć.

Witajcie drogie mamy. Czy któraś z was ma lub myślała o zrobieniu placu zabaw w ogrodzie? Pogoda w ostatnim tygodniu bardzo dopisywała więc mąż uporządkował ogród gdzie zrobiło nam się sporo miejsca. Znalazłam coś takiego Place zabaw z atestem dla dzieci | sklep Moje Bambino Owszem, jest to spory wydatek ale wydaje mi się to opłacalną inwestycją. Mamy dwójkę maluchów, trzecie w drodze :wink: Plusem jest to, że gdy dzieci bawią się w ogrodzie ja mogę robić coś pożytecznego czego nie mogę zrobić czekając aż dzieci wyszaleją się na osiedlowym placu zabaw.
Minus jest chyba taki, że dzieciaki będą miały troszkę mniej kontaktu z innymi dziećmi. Co myślicie?

Mata piankowa to super sprawa:) Dziecko nie przebywa bezpośrednio na podłodze…może bawić się na piankowym podkładzie. Ja mam właśnie w formie puzzli i już są rozkładane…

U mnie mata piankowa też świetnie się sprawdza i jak najbardziej polecam również jedna z najlepszych zabawek

Ja kupiłam mate jednolita jest gruba z jednej strony jest czarno biała więc swietnie się sprawiała w pierwszych miesiącach a z drugiej strony kolorowa . Później można uczyć dziecko literek super jestem bardzo zadowolona . Dużo osób mi odradzało puzzle bo później są rozbierane na części więc zamówiona została jednolita :slight_smile:

To prawda, że jak mata składa się z puzzli to z czasem dziecko wpadnie na to, że można je rozbierać i rozkładać. Jeszcze o ile są to duże elementy, np cyferki lub literki to ok, gorzej jak są to np zwierzątka, których każda część ciała (łapki, brzuszek, czasami nawet oczy) są innego koloru i stanową osobny element, wówczas robią się już niebezpieczne takie puzzle. Plus takiej maty jest taki, że można ją ułożyć w dowolny kształt, taki jak nam pasuje w pokoju, z matą jednoczęściową już tak nie zrobimy, ale to już zależy ile kto ma miejsca.

Emmka mi się bardzo podobały takie maty właśnie ze zwierzętami ale dałam sobie spokoj. I mamy jednolita z czasem będzie robić jako dywan :smiley:

My mamy matę piankową z puzzli, zakupioną w Pepco. Bardzo dobrze się sprawdzała przy nauce obrotów. Obecnie córka się na niej bawi, jednak kiedy juz pełza po całym domu to trudno aby cały czas przebywała na takiej macie.

Ja mam mate piankowa duże puzzle jednak bardziej córeczka lubi rozwalać niż na niej siedzieć 

Tez mam puzzle piankowe. Sluzyly do zabawy niz do lezenia. 

Też polecam maty piankowe