Hej, mój maluszek ma już 4 miesiące już fajnie obraca się na boki i tak myślę że może na takiej macie piankowej byłoby mu wygodniej niż na tej macie edukacyjnej. Jaka macie i jaka polecacie ?
U nas sprawdziła się mata piankowa puzzle. Adekwatnie do potrzeb zmieniałam sobie rozmiar maty, a w przypadku zniszczenia puzzla po prostu go podmieniałam.
W moim zestawie było 18puzzli ale 9 tak na prawde wykorzystaliśmy
Mata w użytkowaniu do 3 roku życia córki
Miałam tą samą te puzzle. Teraz leżą na niej zabawki i ma taki kącik do zabaw
Ja kupiłam w Smyku, za ok 70 złotych z bocioland, była w promocji akurat, sprawdzą nam się super. Jest dwustronna. Z jednej strony stonowana, druga strona kontrastowa. Córka bardzo dużo czasu w ciągu dnia na niej spędza
My mieliśmy ta sama, i fizjo co do nas przyjeżdżała stwierdziła że ta kontrastowa jest za krzykliwa i że za bardzo pobudza mojego syna. Ja ją wywiozlam do mamy a zamówiłam po prostu z innym wzorem. Ja wolałam taka co jest w całości, bo koleżanka miała puzzle to co u niej byłam to coś urwałam ![]()
Mój ćwiczy na zwykłej do jogi. Tak nam kiedyś poleciła położna
edukacyjna była za miękka i po niej jeździł a na tej ma przyczepność
My mamy 4fizjo kupioną na Allegro i mogę polecić. Łatwa w czyszczeniu, składana (zabieraliśmy ją na wakacje) i jest też dwustronna.
My mamy taką
https://allegro.pl/oferta/mata-puzzle-piankowa-gruba-do-cwiczen-pod-sprzet-xxl-24-szt-trex-sport-16653382482
Maty puzzle kuszą też kolorami i kształtami ale te bez wyjmowanych literek czy zwierzątek sa lepsze i najłatwiejsze w utrzymaniu czystości.
Gdybym teraz miała kupić mate, wybrałabym piankową składną, jest bardziej mobilna, czasem męczy mnie przekładanie tych puzzli z miejsca na miejsce
Ja swoją od jogi mam ustawioną pod kuchnia zabawkowa, dobrze się to sprawdziło jak syn zaczął wstawać i żeby się nie ślizgał
Ja mam ta i bardzo polecam, mała kocha obie strony też można ją sobie trochę skrócić bok ustawić, myślę że to taka mata na lata
Ja dorwałam z literkami i cyframi żeby już przyszłościowo uczyc, składana na kilka razy, ale z puzzli są też polecane
Puzzle fajne są ale wchodzi między łączenia brud i kurz. A takie składane maty wystarczy odkurzaczem albo szmatką przetrzeć i jest czysta
My mielismy taka kololowa z literkami , pozniej syn dzieki niej uczyl sie alfabetu nam sie super sprwdzila
Duzo wlasnie widze ze jak ktos wstawia zdj czy relacje malucha to wlasnie na tych matach
Ja jak widzę, że córka jest przebodzcowana, to po prostu odwracam na tą neutralna stronę ![]()
Jest praktyczna, fajnie się składa i po złożeniu zajmuje mało miejsca, łatwa w czyszczeniu, trwała. Póki co nic nam się z nią nie dzieje, a nieraz zahaczyłam ją już pierścionkiem zaręczynowym, czy córka rzuciła jakąś zabawką
Tez sie nad tala zastanawiam na przyszlosc zawsze mozna zabrac ze soba i dziecku u kogos na goscinie rozlozyc
Tak, ja już kilka razy ze soba brałam, czy to na ogród do mojej mamy, czy do siostry
Za dużo roboty, bo u nas stoi na niej półka z książkami i tablica manipulacyjna. My jak kot mieszkał z nami, to co 3 miesiące musieliśmy wymieniać ![]()
No tak, jak wiesz, że nie ma takiej możliwości, to lepiej po prostu zmienić ![]()