Mdłości w 3 trymestrze ciąży

Od 3 dni mam problem powracające młodości. Miałam je z początku może do 3 miesiąca ciąży teraz zaczynam 8 i czuję się tak jak na poczatku. Nie mogę jeść, jest mi nie dobrze na samą myśl, zmuszają mnie do jedzenia, gdzie nie mam na to ochotę. Jak coś zjem to jest mi nie dobrze i chce mi się wymiotować. Czy miałyście podobnie. 

Nie wiem czy się martwić? 

Ja całą ciążę wymiotowałam aż do porodu i nawet jak urodziła..to jeszcze dzień wymiotowałam po wodzie więc mnie nic nie zdziwi 

Ja na szczęście przeszłam ciążę bardzo dobrze od czasu do czasu było mi nie dobrze ale ni tak ze wymiotowałam, myślę że gdybyś wymiotowałam po każdym posiłku i była bardzo odwodniona i oslabiona to bylby powód do zmartwień w tedy niezwłocznie skontaktuj się z lekarzem, moja siostra musiała przyjmować glukoze w kroplówce ponieważ tak była oslabiona 

Same mdłości nie są aż tak niebezpieczne jak wymioty.Uwazam,za mimo wszystko trzeba zgłosić problem ginekolog.Jedz to ,co  nie wywołuje obrzydzenia, choćby sam chleb.Ja tak miałam na początku ciąży i niestety czasami tak wyglądały moje posiłki.Pij dużo wody.

To całkowicie normalne nie ma się czym przejmować czasem mdłości mogą trwać nawet przez całą ciążę

Mdłości to raczej normalne, ja miałam niedawno nawet, nie mogłam przez kilka dni nic zjeść bo mnie mdliło i na nic nie miałam ochoty, a teraz mam 38tc, o wymiotach to bym poinformowała już ginekologa i zapytała czy tak może być i czy wszystko w porządku, jakby uznał za konieczne to zrobiłby jakieś badania.

Ja ogólnie nawet nie wiem co to mdłości ciążowe :D przeszłam dwie i nic takiego nie miałam ale z tego co wiem to raczej normalne no chyba że zaczną się wymioty to najlepiej powiedzieć lekarzowi bo możesz się szybko odwodnić. 

Czy to normalne w 8 miesiącu? Podejrzewam że tak ale skonsultowałabym to jeszcze z ginekologiem 

Anulka brzuch już jest duży więc naciska na żołądek, progesteron rozszerza przełyk, wymioty mogą być. Próbuj pić wodę malymi łyżkami najlepiej chłodna. Mnie zgaga męczyła i wręcz takie cofanie się pokarmu po zjedzeniu czegokolwiek wprost do ust :/ 

Anulka też mam 8 miesiąc i tak samo przychodzą mi mdłości, z tym, że nie mam ich cały dzień. Zauważyłam, że ciągle musze coś zjeść, nawet trochę aby niedopuścić do tego, że mam pusty żołądek bo wtedy mdłości mam jeszcze większe a jak zjem to nawet czuję jak mi żołądek doskwiera.

Czasem właśnie mdłości mogą dokuczać niestety nawet cała ciążę. Ja odpukać nie wiem nawet co to mdłości ciążowe, nigdy mi nie dokuczały, nawet na początku żadnej z ciąż.   

Ja tak na szczęście nie miałam. Mdłości od 5 do 12 tyg ciazy włącznie. Okropne cało dniowe.Powiedziala bym ze wieczorem nawet najsilniejsze. Po 12 tyg jsk reka odjął

Jaki w takim razie spozywalyscie pokarm, żeby było Wam lżej na żołądku? 

Małe porcie I częściej, no i przede wszystkim dużo wody 

Ja z synem miałam niepowściągliwe wymioty ciężarnych. Czyli praktycznie przez całą ciążę po kilkanaście razy jak nie więcej wymiotywałam. Miska i woreczki towarzyszyły mi na każdym kroku. Teraz przy drugiej ciąży wymioty na szczęście przeszły po pierwszym trymestrze i mam nadzieję że już tak zostanie do końca.

Najlepiej znaleźć sobie jakąś potrawę po której człowiek się najlepiej czuje. Ja w pierwszej ciąży jadłam praktycznie tylko kaszkę lub kleik.

Najgorszy moment dla mnie to jak zjadłam makaron z sosem pomidorowym. 

Dziś ugotuje sobie jakąś lekka zupke lub krem na obiad. 

Qazz u mnie było dokładnie tak samo i przy pierwszej ciąży i teraz przy drugiej mam tak samo że minęły i mam nadzieję że nie wrócą 

Już mi trochę lepiej. 

Może to jakaś zgaga 

Ja polecam odrobinę imbiru  plasterek do herbatki. Na zgage to chyba migdaly

Chyba mi pomagała herbata mietowa na takie dolegliwości ale nie mogę teraz dużo pić herbatki 

Ja na razie nie zwymiotowałam ani razu od początku ciąży, a jestem w 29 tc, ale moja przyjaciółka miała właśnie tak jak Ty, czyli wymioty na początku, a potem około 8 miesiąca właśnie.