Ja urodziłam we wrześniu i to że bardzo szybko robiło się ciemno było dla mnie fatalne . Psychicznie źle się czułam że jest wokół mnie tak ponuro . Ale z zasypianiem jeśli ktoś nie ma rolet faktycznie może pójść łatwiej
Ja rodziłam końcem stycznia i w sumie mi to na rękę. Wolałam się 2 razy przebierać przewijać itp, a teraz na lato mam już takiego stabilnego dzieciaczka, bez kolek, bez takiego chuchania i dmuchania „bo noworodek”. Biorę na powtórko bujaczek, pije w spokoju kawę przy słoneczku i śpiewu ptaków ![]()
Tak to też ma swoje plusy a tak naprawdę to żadna pora nie jest dobra bo albo maluszka trzeba ubierać w kombinezony albo znowu takiego siedzącego bobasa którego wszystko interesuje i nie koniecznie chce mieć nogi kocem przykryte ![]()
albo w lecie maluszkowi gorąco więc źle wyjść a z zaczynającym chodzić dzieckiem jeszcze gorzej bo nie zrozumie że w południe na słońce się nie wychodzi. Więc tak źle i tak niedobrze ![]()
![]()
Dokładnie, każda pora ma swoje plusy i minusy
najważniejsze, to żeby nauczyć się cieszyć plusami i w 100% je wykorzystać
Każdy okres ma jakieś swoje ,uroki” ![]()
Też racja , na lato już będzie już takie mocniejsze;)
każdy czas ma swoje wady i zalety ![]()
Dokładnie :)![]()
Masz racje ![]()
Ja na mdłości w pierwszej ciąży jadłam migdały i jakoś leciało, w drugiej piłam mleko ![]()
tez próbowałam , niestety zgaga była zbyt mocna musiałam brać leki
Ja też biorę , i prawdopodobnie będę musiała do końca ciąży brać . Co zapomnę , lub próbuję odstawić zgaga odrazu wraca i to ogromna .
U mnie na szczęście mdłości minęły , 3 pierwsze miesiące to było strasznie .
Ooo to super, że już lepiej
dobrze, że masz to już za sobą
To faktycznie musisz brać do końca ale chociaż tyle że pomagają
latem maluch ogarnięty już , spokojniejsze dni i więcej luzu. Nie trzeba już martwić o każde kichnięcie czy kolkę. A kawa na tarasie z bujaczkiem obok to czysta przyjemność! Czas na łapanie chwil ![]()
![]()
U mnie też nic nie pomagało . Teraz mam sposób - leżę przez dłuższy czas na lewym boku . Jak na razie działa
Ale ginekolog mi powiedział że w ostateczności coś mi przepisze jak będzie już aż tak źle . Podpytaj - może coś Ci poleci również. Jest dużo specyfików dla kobiet w ciąży
Ja przyjmuje polprazol mi pomaga
Oj tak, kawa na tarasie w spokoju to już inny wymiar luksusu ![]()
![]()
O tak spokojna kawka na tarasie super ,
U nas maluch będzie w lato i cieszę się że do jesieni będzie trochę większy jak przyjdzie znowu sezon chorobowy
Najgorsze jesienią i zimą jest to ubieranie ![]()
![]()