Menstruacja po porodzie

PattMaz to współczuję.  

No wlansie, tak tylko mówią że się lepiej przechodzi. A tak naprawdę to każda kobieta jest inna i inaczej wszytko działa 

Klaudia każdy ogranizm jest inny ale może w większości przypadków się to sprawdziło i tak się przyjęło 

Patt a nie masz mięśniaków? Moja mama miała i też takie obfite te miesiączki zawsze :(

Badam się w miarę regularnie teraz mam zastój przez ten czas epidemii miałam dopiero w sierpniu mam wizytę 

PattMaz ale po porodzie wszystko sprawdzali i było ok tak? 

Po 1 tak, po 2 właśnie nie pamiętam czy byłam bo położna do domu przychodziła i chyba do ginekologa nie trafiłam bo był na urlopie później ja non stop chore dzieci i tak 2 lata minęły. Teraz mam na końcówkę sierpnia wizytę. 

Kurczę to w sumie już niedługo, ale koniecznie musisz   zobaczyć czy nic tam się nie dzieje. 

PattMaz szkoda że sama nie dopilnowałaś tego i nie umówiłaś się. Dwa lata po porodzie wizyta to trochę sporo 

Niestety ja to ten model co o sobie myśli na samiutkim końcu. 

PattMaz tam wiem. Ale przy wypisie zawsze przypominają żeby umówić się na wizytę do ginekologa 

PattMaz ja zawsze mialam obfite miesiaczki i trwaly 7dni, teraz po porodzie (dostalam miesiaczke 12tyg po porodzie mimo ze karmie piersia) jest to samo, dalej mam obfite i trwaja 7dni, sa regularne od poczatku (mam kalendarzy), do ginekologa zawsze chodze regularnie, po porodzie bylam juz 2 razy i wszytsko jest okej, kiedys ginekolog mi powiedzial, ze taka moja uroda. Moja mama ma takie same miesiaczki przechodzila juz wszystkie badania i tez jest okej wszystko.

Gugus a jak z bólem? Coś zmienilo się? Czy nie bolało i nie boli? 

Patt, ja bym się jak najszybciej umówiła.

U mnie już rok mija i ostatnio byłam znowu i ginekologa, czy już wszystko ok i na szczęście tak. Okresu nadal brak, ale układ hormonalny trochę się już ruszył.

Aneczka bol jest w dzień miesiączki, ale nie taki mocny, normalny taki. 

Gygus to dobrze że chociaż nie boli. Bo często jest tak że jest taki ból że funkcjonować ciężko i tabletki mało co pomagają 

Aneczka nawet jakby mnie bolało to tabletki nie wezmę. Mam migreny i nie biorę tabletek, bo zwykla nie pomoże, a silniejsze nie wezmę, bo karmie. Także wole się pomęczyć;)

Gugus też rzadko wspomagałam się lekami wolałam się pomęczyć. 

Ja często staram się pagac sobie w jak najmniej inwazyjny sposób.. Np jakis zimny okład. Ale czasami mam takie bóle głowy że bez tabletki się nie obejdzie.. 

Klaudiamama ja mam takie bole , ze wymiotuje, ale nie zaryzykuje , bo wiem , ze bym musiała wziąć bardzo silna tabletkę...