również nigdy o tym nie słyszałam, ale jest tyle różnych chorób, że ciężko się na wszystkim znać, od tego są w końcu lekarze
Mięczak zakaźny, czyli małe wypukłe guziki, jeżeli zobaczysz je na ciele swojego dziecka, nie przestrasz się. Poznaj objawy oraz jak leczyć mięczaka.
To prawda, od tego są lekarze, niemniej uważam, że porada jak najbardziej potrzebna, lekarz przepisuje leki i “do widzenia”, ustala termin kontroli i po kłopocie, warto wiedzieć moim zdaniem czego w sytuacji zakażenia nie wolno, od czego dziecko odizolować, no i że tak łatwo tym zarazić inne dzieci (ludzi w ogóle).
Nes świetnie jak zwykle, ale chyba w treści jakieś chochliki z tymi “mięśniakami”, word Ci poprawiał autokorektą? (sprawdziłam u siebie, bo nie mogłam uwierzyć w taką pomyłkę i mój rzeczywiście poprawia na “mięśniaka”)
Dla mnie ten temat również jest nowością. Dobrze sobie o takich rzeczach poczytać i sie uświadomić.
Lady owszem, mam specyficzną autokorektę. Kilka wyłapałam i poprawiłam, ale chyba jakaś rozkojarzona byłam, że tyle przegapiłam. Oczywiście w poradzie mowa jest o mięczakach:)
W kwestii zaś tego, od czego są lekarze - jasna sprawa, że to oni muszą się znać, ale gdy się wie “z czym to się je” można oszczędzić sobie stresu, paniki i wiedzieć jak się zachować.
u nas tego na szczęście nie ma
PABLO co to znaczy u nnas nie ma?
Choroby mają to do siebie, że pojawiają się, niezależnie od granic i woli ludzi:D
dla mnie to nowosć nie słyszałam o czymś takim
Nie spotkałam się z taką chorobą, bardzo ciekawy artykuł.
bardzo przydatny artykuł trzeba pamietac aby dziecka niekaapć
pierwsze słyszę, ciekaw informacja
pierwszy raz się spotkałam z taką chorobą dobrze wiedzieć na przyszłość:
Ja też nie słyszałam o czymś takim ale faktycznie dobrze wiedzieć w razie podobnych objawów nie ma już takiego stresu.
dobrze o czyms takim wiedziec na wszelki wypadek bo lekarze czesto nawet jak zdiagnozuja chorobe to niewiele o niej mowia i szuka sie w internecie czegos na ten temat
moja mala miala kiedys takie guzki na szyji po prawej i lewej stronie bylam z nia u laryngologa wybadal ja dokladnie i okazalo sie zo to od ciaglego katarku da skierowanie na badanie krwi bo jak bylo by to cos gorszego to w takim badaniu zaraz wyjdzie
Dobrze sobie taką porade przeczytać. W przyszłości jakby coś sie działo wtedy wiadomo co robić.
ile to chorób jest o których człowiek nawet nie wie
To prawda o wiekszości chorób człowiek nawet nie zdaje sobie sprawy.
dawniej nie było aż tylu chorób
jola82r ja uważam że wtedy o dużo chorbach nikt nie wiedział a były