Mięczak zakaźny, czyli małe wypukłe guziki, jeżeli zobaczysz je na ciele swojego dziecka, nie przestrasz się. Poznaj objawy oraz jak leczyć mięczaka.
również nigdy o tym nie słyszałam, ale jest tyle różnych chorób, że ciężko się na wszystkim znać, od tego są w końcu lekarze
To prawda, od tego są lekarze, niemniej uważam, że porada jak najbardziej potrzebna, lekarz przepisuje leki i “do widzenia”, ustala termin kontroli i po kłopocie, warto wiedzieć moim zdaniem czego w sytuacji zakażenia nie wolno, od czego dziecko odizolować, no i że tak łatwo tym zarazić inne dzieci (ludzi w ogóle).
Nes świetnie jak zwykle, ale chyba w treści jakieś chochliki z tymi “mięśniakami”, word Ci poprawiał autokorektą? (sprawdziłam u siebie, bo nie mogłam uwierzyć w taką pomyłkę i mój rzeczywiście poprawia na “mięśniaka”)
Dla mnie ten temat również jest nowością. Dobrze sobie o takich rzeczach poczytać i sie uświadomić.
Lady owszem, mam specyficzną autokorektę. Kilka wyłapałam i poprawiłam, ale chyba jakaś rozkojarzona byłam, że tyle przegapiłam. Oczywiście w poradzie mowa jest o mięczakach:)
W kwestii zaś tego, od czego są lekarze - jasna sprawa, że to oni muszą się znać, ale gdy się wie “z czym to się je” można oszczędzić sobie stresu, paniki i wiedzieć jak się zachować.
u nas tego na szczęście nie ma
PABLO co to znaczy u nnas nie ma?
Choroby mają to do siebie, że pojawiają się, niezależnie od granic i woli ludzi:D
dla mnie to nowosć nie słyszałam o czymś takim
Nie spotkałam się z taką chorobą, bardzo ciekawy artykuł.
bardzo przydatny artykuł trzeba pamietac aby dziecka niekaapć
pierwsze słyszę, ciekaw informacja
pierwszy raz się spotkałam z taką chorobą dobrze wiedzieć na przyszłość:
Ja też nie słyszałam o czymś takim ale faktycznie dobrze wiedzieć w razie podobnych objawów nie ma już takiego stresu.
dobrze o czyms takim wiedziec na wszelki wypadek bo lekarze czesto nawet jak zdiagnozuja chorobe to niewiele o niej mowia i szuka sie w internecie czegos na ten temat
moja mala miala kiedys takie guzki na szyji po prawej i lewej stronie bylam z nia u laryngologa wybadal ja dokladnie i okazalo sie zo to od ciaglego katarku da skierowanie na badanie krwi bo jak bylo by to cos gorszego to w takim badaniu zaraz wyjdzie
Dobrze sobie taką porade przeczytać. W przyszłości jakby coś sie działo wtedy wiadomo co robić.
ile to chorób jest o których człowiek nawet nie wie
To prawda o wiekszości chorób człowiek nawet nie zdaje sobie sprawy.
dawniej nie było aż tylu chorób
jola82r ja uważam że wtedy o dużo chorbach nikt nie wiedział a były