Migdały - białe złoto?

Mama gratki niekoniecznie odrzuca ja np mam alergii dużo w zasadzie prościej napisać na co nie jestem uczulona niż na to co jestem uczulona. A mnie np często ciągnie do tego co mnie uczula .
Często się zdarza że np odrzuca nas bo w organizmie mamy wystarczająco dużo A nawet nadto składników które są w tym produkcie do przyswojenia ale że organizm ich nie potrzebuje to po prostu odrzuca i tyle z kolei często się dzieje tak że jak mamy za mało danego składnika to ciągnie nad mamy zachcianke na konkretnie dany produkt.

Dziewczyny,
Kilka dni temu miałam chwilę dla siebie i wzięłam się za ciasteczka migdałowe. Jak już niedawno pisałam, kocham migdały, nie tylko ze względu na ich smak, ale też właściwości zdrowotne. Wyszły tak, że zjedliśmy je z mężem na raz :slight_smile:

Składników jest tylko kilka bo 2 małe białka, szczypta soli, 1/3 szklanki cukru pudru, 120 g startych migdałów, 1,4 łyżeczki ekstraktu migdałowego.
Wykonanie tez jest bardzo proste. Nagrzałam piekarnik do 200 stopni. Ubiłam białka, do nich dodałam cukier i wymieszałam te składniki razem żeby się połączyły, dodałam tarte migdały i ekstrakt. Znowu wymieszałam. Na blachę wyłożoną papierem za pomocą łyżki nałożyłam masę. Piekłam je 10 minut. Następnym razem zamiast tartych spróbuję z pulpą migdałową (z tym co zostaje mi z mleka) – dam Wam znać jak wyjdzie :slight_smile:

Slyszalam na temat migdałów ze sa dobre na mdlosci jak i maja duzo wapna i tak.sie zabieralam.do kupna w ciąży i zaluje ze tak.mi zeszło bo juz za tydzień ide na cc a migdałów nie jadlam.a by sie sprzedało tym bardziej w ciazy i ze choruje na osteoporoze ale jadlam wapno…ale migdały pewnie pomogły by bardziej a karniac piersią pewnie juz nje można…wiec dop je zakupie jak przestanę karmic piersia…

Ewcia super że nie długo będziesz miała maluszka ze sobą :slight_smile: zazdroszczę ja muszę jeszcze trochę poczekać

Póki co mój Maluszek jest zbyt mały by podawać mu migdały. Ale w okresie ciąży migdały łagodziły moje dolegliwości związane z mdłościami.

Ja nie przepadam za migdałami. Jak syn chce to coś tam schrupie ale sama po nie nie sięgam.

A ja w ciąży zajadalam się nimi

Nie przepadam za migdałami i nigdy jakoś szczególnie nie przepadałam. Za to bardzo lubię orzechy nerkowca, wręcz uwielbiam.