Mleko modyfikowane - CapriCare czy Kendamill

Drogie mamy, będę kończyć karmienie moim mlekiem, jesteśmy KPI i szczerze mówiąc wykańcza mnie to. Chodzę niewyspana, a w konsekwencji wkurzona, mam mniej cierpliwości, w głowie cały czas jazda, żeby ilości były odpowiednie.
Stoje przed wyborem mm. Póki co, synek jest dokarmiany NAN Supreme Pro, ale widzę że średnio mu smakuje to mleko, czasami wybrzydza. Tak też było z Laktowitem. Dlatego tym trudniej było mi podjąć decyzję o zakończeniu KPI.
Zastanawiam się nad CapriCare i Kendamill. Składowo jedno i drugie jest super, pytanie jak ze smakiem. Może ze swojego doświadczenia któraś mama powie mi, które mleko jej dziecko bardziej wolało?

Ja słyszałam o tych mlekach same superlatywy, ale niestety syn już dostawał Bebilon Ha, który zaakceptował i nie chciałam zmieniać. Chętnie poczytam, jak to z tymi mlekami u innych, bo bycie KPI jest bardzo trudne.

Ja jestem akurat na mieszanym karmieniu i mm i KPI. Mamy Kendamil bio nature, wczesniej córka była na NAN opti pro plus i wlasnie tez srednio jej pasowało. Kendamil widze, ze córce smakuje, nie było żadnego problemu z przestawieniem jej, no i wlasnie skład jest dużo dużo lepszy

1 polubienie

Capri care podawałam na początku ale nie podpasowal smak nie chciał tego pić ale ogólnie jest takie że jak nie spróbujesz to nie sprawdzisz. Coś co podchodziło nam nie musi być dla was dobre. Proponuję kupić na początek jedną małą puszkę i próbować innego wyjścia nie ma

Też wydaje mi się, że trzeba po prostu wypróbować co lepiej będzie pasowało dziecku. Każdy maluszek ma inne preferencje, więc ciężko przewidzieć, które mleko będzie lepsze.

Też jestem tego zdania że trzeba próbować każde dziecko jest innne

1 polubienie

To prawda każde dziecko jest inne najlepiej próbować i obserwować

Warto kupić mniejsze opakowanie na próbę i sprawdzić, co lepiej podejdzie. Każdy maluch ma inne preferencje :blush: To bardzo zrozumiałe, że czujesz się wyczerpana KPI to ogromny wysiłek, zarówno fizyczny, jak i psychiczny. W pełni zasługujesz na ulgę i spokojniejsze dni

1 polubienie

Jeśli oba mają dobre składy to po prostu kup jedno i drugie i zobacz na które będzie lepiej reagował

Temat jest z lipca 2025, do tej pory raczej się ten problem już rozwiązał :sweat_smile:

2 polubienia

Ale mimo wszystko ten temat wchodzi jako jeden z pierwszych przy czytaniu i biorąc pod uwagę co ostatnio działo się z mlekami modyfikowanymi to nie ma co się dziwić że ludzie szukają takich tematów i pytają się więc fajnie ten temat pociągnąć :wink:

Odnośnie kendamila ;

To dotyczy partii w Kanadzie, ale nie zdziwię się jak zaraz zahaczy i o Polskę :face_with_peeking_eye:

Jeju go to się dzieje. Niedługo wycofają wszystkie mleka

Przecież jaki problem jest teraz z dostępnością Laktowit co chwilę na grupie o mm widzę właśnie, że ktoś kupi, bo już jest deficyt w aptekach

I do tego widziałam że jeszcze DOZ anulował zamówienia mlek laktowit które czekały nawet tydzień na wysyłkę …

No to naprawdę z grubej rury. Teraz już rozumiem skąd ta cała wyżawa. A z drugiej strony powiedzmy sobie że nutrica dobrze pamiętam nazwę producenta Bebilon i Bebiko bardzo mocno jej notowania poszły w dół po tej całej akcji

Współczuję mamom, które karmią mm, sama też karmie, ale mamy już 2, a większość wycofanych partii to 1

Jeny jak dobrze że teraz karmie tylko piersią bała bym się mocno podawać jakiekolwiek mleko przez to wszystko