Mycie noworodka za pomocą wacików

co do wacikow spotkalam sie z uzywaniem wacikow w toalecie pepka… zupelna bezmyslnosc

ja dużo zużywam wacików, a to do przemycia oczu , a to do wytarcia buzi po jedzonku. Także jako "myjki " przy kąpieli.

Monika nie można dziecka cały czas traktować sterylnie.Waciki z dobrej firmy nie zostawiają po sobie strzępków!

Moje waciki , nie wiem czy z dobrej firmy czy nie , rossmanowskie, tez nie zostawiają żadnych strzępków.

a dla mnie cleanic zostawial strzepki…

agnesia-waciki do kapieli nie slyszalam a od czega sa takie fajne mujki ty tych wacikow to chyba uzywasz tony

my oprócz wacików myjka-żabka, ateraz gąbka w kształcie serduszka

Ja mam myjkę i nie zamierzam uzywania zadnych wacików.Po co to…

ja tez nie uzywalam zadnych wacikow gabka albo mialam i ma kawalek pieluszki tetrowej

ela - chusteczki nawilżonej? takiej a la pampers?

A mam pytanko :wink:
Można uszy myć chusteczkami? Czy trzeba wacikiem?

marsela ja wycierałam chusteczkami i nic złego się nie stało, więc chyba można:)

marsela my też czasem przecieramy uszka chusteczkami i jest ok

wazne zeby bylo przemyte uszko mozna i wacikiem i chusteczka nawilzajaca…ja po kapieli patyczkiem czyscilam

ja nie raz zamiast patyczka czyscila recznikiem:) albo chysteczka ale nie nawilzona

z jakimi ograniczeniami? nie widziałam takich chyba…?

mili są takie patyczki do uszu dla dzieci mają cienszą końcówke by za głęboko nie włożyć patyczka do uszu, i bez strachu, że srobi się małemu krzywdę można czyścić uszka albo nosek

to fajne ,nie miałam jeszcze takich,więc muszę kupić na pewno:)

ja takie patyczki posiadam ,faktycznie krzywdy dziecku sie nie zrobi ,ale tez juz czyscilam uszka normalnymi patyczkami tylko bardziej uwazalam zeby nie wsadzic za gleboko

mili z Canpolu takie maja można obejrzeć w produktach ja kupiłam w Kauflandzie i naprawde są przydatne ja czasem małemu nosek też nimi czyszcze