Aiisa ten odkurzacz też mnie kusi. Mam bardzo dużą powierzchnię, ponieważ salonjest połączony z kuchnią i jadalnią. Myślę że sprawdził by się idealnie.
Moim zdaniem taki odkurzacz bardziej przydatny niż taka myjka, w gruncie rzeczy nawet fajny gadżet sam za nas nic nie zrobi
Sam nic nie zrobi, ale nawet jak w jakimś procencie wyeliminuje kilka obowiązków, to przy małych dzieciach na wagę złota.
Jeśli z tych rzeczy miałabym wybrać to uważam że zdecydowanie bardziej praktyczny dla mnie jest odkurzacz. Myśle że temat będę rozpoznawać ale dopiero na jesień.
Syn nieraz jak ogląda na yt filmy o kotach to często futrzaki jeżdżą na tych odkurzaczach
nasz chyba nie odważyłby się wejść
Megg tak kot kuzyna jeździ na odkurzaczu jak przychodzą z kotem A odkurzacz pracuje ![]()
Mi się marzy odkurzacz taki ale zobaczymy myjka dla mnie niekoniecznie praktyczna bardziej bym wolała odkurzacz pioraco myjacy który też może robić za myjke do okien są takie widziałam reklamę że odkurza się tapicerkę pierze i okna też da się ogarnąć nim ile w Tym prawdy nie wiem ale takie coś też fajna rzecz.
My mamy ten odkurzacz, strata pieniedzy. 2500 zł to za duzo. Odkurzacz jest głośny. Można go używać tylko jeśli nie przebywa się w domu. Podłoga musi być równa bo pod wyższy próg on nie podjedzie. Odkurzacz ma mały zbiornik, więc za wiele nie pozbiera. I żeby go włączyć to podłoga musi być pusta, żadnych zabawek itp. Bo może się zaciąć. A i firany nie mogą być do podłogi bo odkurzacz je wciągnie
Patrycjaj18 dobrze wiedzieć
Ja zawsze mam tyle śmieci na podłodze, że na pewno by się zapychał. Na codzień używam dużego takiego na sucho i mokro jak warsztatowy. Często muszę opróżniac i prać filtr bo taki zakurzony jest. Dlatego chyba by się nie sprawdził taki jak Ty masz.
Darulka mnie nerwica często brała. Wracam ze spaceru a w salonie odkurzacz piszczy. Pod łóżkiem jakiś klocek leżał, odkurzacz na niego najechał i się zaklinował. Stał, piszczał i się po prostu rozładowywał. Także te reklamy w telewizji bardzo go idealizuja
O to prawda, nasz tez wjechal kiedys na cos i tak stal i pikal az sie do cna wypikal… Wracam do chalupy i szukam odkurzacza, a jego nie ma.
Tez gdzies pod lozkiem czy pod stolem sie zaklinowal ![]()
Takie opinie to nke zachęcają do kupna, tym bardziej za takie pieniądze jak wspomniała Patrycjaj. Szczerze to myślałam że do 1tys jakiś porządny da się kupić.
Taki odkurzacz to nadaje się na duże powierzchnie i na pewno. Ja słyszałam też pozytywne opinie . Mój chciał kupić rodzica ale oni mają mały metraż więc wydaje mi się to bez sensu szybciej odkurza zwykłym odkurzaczem . Znajomi mają psa i chwała sobie odkurzacz
Też mnie kusiło, ale właśnie jak będzie dziecko to klocki i zabawki będą wszędzie, więc pewnie to nie zda egzaminu. Marzyło mi się, że zawsze będę miała czysto, bo tak szybko się kurzy, że przy dziecku to nie wiem co będzie.
Ja póki co nie odczuwam potrzeby posiadania takiego odkurzacza, niby powierzchnię mam dość dużą ale to szybko przelecę odkurzaczem czy mopem jak jest taka potrzeba.
Myję do okien mam i polecam, naprawdę dobrze czyści nie tylko okna ale też lustra czy płytki, także też myję nią całą łazienkę, w tym całą kabinę prysznicową.
emmka ja myjką do okien myje także lustra, szklany stolik, kafelki, szybę od piekarnika, kominka, mikrofalówki. Wiem że dla niektórych to zbędna pomoc domowa. Ja mam wrażenie że szyby -powierzchnie są inne po umyciu myjka do okien, niż przetarciu ręcznikiem papierowym.
Jak już mówimy o sprzątaniu to tylko wspomnę że bardzo fajna i przydatna w sprzątaniu jest “magiczna gąbka”
Na jakiej zasadzie działa ta “magiczna gąbka”
Magiczna gąbka nie wymaga używania dodatkowych środków chemicznych. Wystarczy namoczyć ja woda i już możemy myc: umywalki, wanny- cała łazienkę, fugi. ściany po kredkach, czy innych zabrudzeniach. Myje nią buty trampki, guma bardzo ładnie się doczyszcza. Mogłam nią piekarnik, spody patelni, garnków. Odciski palców na różnych powierzchniach, nie można tylko na lakierowanych. Gąbka jest zrobiona z pianki melaminowej i to ona jest odpowiedzialna za czyszczenie.
Darulka znam znam
często używam. Uwielbiam te gąbki, wyczyściłam nimi piekarnik, lodówkę, czyszczę białe buty… są rewelacyjne. Kupuję je na aliexpress za grosze, ale podobno są też dostępne w rossmanie tylko za mniej atrakcyjną cenę ![]()
Megg ja kupuje w tesco. 2 gąbki cena 5zl. Uwielbiam je i dzięki nim doszorowalam to, czego nie mogłam innymi środkami.
O kurczę Megg dasz link z jakiego kupujesz magiczne gąbki z Ali wiem że niektóre nie sprawdzają się tak dobrze więc wolę sprawdzonego sprzedawcę.
Darulka to nie taka Duża cena w sumie A te z Tesco ładnie oczyszcza?