Aiisa tak ja jestem zadowolona
Na zabrudzenia moge polecić coś jeszcze, może któraś z Was już to stosowala. Do czyszczenia wielu rzeczy używam KOSTKI DO ZMYWARKI. Umywalki, zlew zatykam korkiem, wrzucam kostkę do zmywarki i zalewam gorącą wodą. Czekam pół godzinki i super czyste,ładnie się świecą, odkamienione, osad ze zlewu od herbaty bardzo ładnie się doczyszcza. W misce rozpuszczam kostkę i wlewam do toalety, czekam, najlepiej zostawić na noc. Gąbki, ścierki do zlewu piorę w kostce. Woda z cieplą kostką moczem ściereczkę i zmywak tłuste plamy, odciski na meblach kuchennych. Mopa piorę w kostce. Piekarnik czyszczę pastą zrobiona z kostek. Jeszcze słyszałam że tłuste plamy że ścian można i kredki, nie próbowałam ale będę musiała. Jeżeli coś białego zafarbuje na jakiś kolor to pranie z kostką i wszystko zejdzie.
Darulka super pomysł z tymi tabletkami do zmywarki
kradnę go spróbuję Twojego sposobu. Ja do mycia okien dodaje trochę płynu do podłóg
Jak robisz tak pastę z kostek żeby wyczyścić piekarnik ??
Muszę wypróbować te magiczne gąbki
pati1990 biorę np. 4 kostki do jakiegoś pojemniczka dodaje troszkę wrzątku i rozpuszczam ją, podziubie widelcem. Cała ta pasta nie może być za rzadka ani za gesta, będziesz widziala dodając wodę po troszeczku. Później wylej na piekarnik, rozprowadz dobrze gabką i tak zostaw na jakiś czas. Zaletą czyszczenia kostkami do zmywarki jest to że kostki nie zostawiają brzeskiego zapachu i jak dobrze wyplukasz można zaraz coś piec. Ja jak mylam czymś innym to później miałam wrazenie że ten zapach później czuć w jedzeniu.
Ja do zmywarki uzywam proszku zamiast kostek - myslisz, Darulka, ze moge ich uzywac zamiennie, czy te kostki maja cos czego proszek nie ma?
MichuNi ja nigdy nie używałam proszku do zmywarki, ale ma on takie samo działanie jak kostki rozpuszczanie tłuszczu, brudu, resztek jedzenia, nablyszczanie także ja bym spróbowała. Wiesz w Internecie przeczytałam że jeszcze ważny jest skład proszku. Jeżeli jest w nim jakiś fosforan to jest niebezpieczny dla zdrowia. Patrz na takie które mają w skladzie nadwęglan sodu.
Aiisa mój link nie jest już aktywny. Kupowałam u sprzedawcy Sunshine–store, nie wiem czy da się tak po nazwie odszukać. Kupowałam ostatnio gąbeczki o wymiarach10x3x6cm teraz kupiłam chyba ciut większe.
Czasem jak mam mało zabrudzeń to zdarza mi się je przecinać na pół, jest to praktyczne bo nie zawsze całą gąbkę zużywam do czyszczenia więc wyrzucam jak tej części nie zużyję całej.
Michuni o proszę nie wiedziałam że jest proszek do zmywania w zmywarce wiedziałam że są kostki i kapsułki.
Darulka dzięki mam nadzieję że w końcu się doczysci wszystko a tylnie ściany w piekarniku też polewasz ??
Szczerze też nie slyszlaam o proszku do zmywarki jaka firma Michuni . Ja to tabletki używam cały czas
pati1990 ja tylnia ścianke mam z innego tworzywa niż pozostałość więc myję tylko wilgotną ściereczką. Tylnia ścianka u mnie jest taka szorstka, boje sie ja szorowac detergentami. Pozostałość szoruję normalnie już.
No jak to, dziewczyny, serio? No chocby finish ma proszek. Ja ostatnio chyba w rossmannie kupowalam z tej ich firmy, domol. Nie wiem nawet, szczerze mowiac ![]()
Michuni szczerze widziałam tylko sol do zmywarek jakiś nablyszczacz widziałam też takie coś do czyszczenia zmywarek i tabletki czy kapsułki:p
Darulka dzięki też mam właśnie taką chropowata ściankę z tyłu stąd moje pytanie ![]()
Ja z domola używam sporo rzeczy . Płyn do okien ale tym czyszczę blaty w kuchni lustra w łazience , sól do zmywarki, nabłyszczacze , zapachy do zmywarki cytrynowy najlepszy pięknie pachnie wtedy
i takie kapsułki do czynienia zmywarki ale to z innej firmy
co do czyszczenia piekarnika to ja slyszalam o mleczku do czyszczenia i kulkach folii aluminiowej, znam kilka dziewczyn ktore by sobie reke uciac daly za skutecznosc, ja nawet ostatnio kupilam folie z ta mysla o czyszczeniu piekarnika, ale jakos nie mialam okazji jeszcze wyprobowac…
MichuNi w jaki sposób tą folią aluminiową wyczyść piekarnik? trzeba nagrzać czy jak?
Też jestem ciekawa tego sposobu
Michuni zdradź więcej szczegółów
Ja też jestem ciekawa ![]()
Ojej, nie wyrazilam sie jasno.
Mleczko do czyszczenia, typu cif, i zwinieta w kulki folia aluminiowa jako “gabka” - zbiera brud ale nie rysuje
Czyli kulkami folii szorujemy piekarnik.
Mam nadzieje ze teraz wszystko jasne ![]()
Ahaaa… napewno wypróbuję
No wiec update, dzisiaj mylam piekarnik opisanym wyzej sposobem. Schodzi pieknie. Ja mialam mocno upieprzony wiec i tak sie troche naszorowalam ale i tak o niebo lepiej niz zwykle - a uzywalam dotad jakiegos niby superanckiego sprowadzanego z Niemiec specjalnego spreju do czyszczenia piekarnikow