Na co zwrócić uwagę wybierając szpital – 10 złotych zasad

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety, dlatego warto już kilka miesięcy przed jego terminem zastanowić się, który szpital będzie najodpowiedniejszy na przyjęcie na świat Twojego maluszka. Jakie powinien spełniać warunki i co wziąć pod uwagę podczas wyboru miejsca porodu – Mamy Canpolu podpowiadają.

Ja przy wyborze szpitala zwróciłam uwagę na to, aby był on przede wszystkim blisko. A że w Naszym mieście znajduje się jeden szpital to z wyborem nie miałam problemów. Dodatkowym plusem oczywiście był fakt, że pracował tam mój lekarz prowadzący ciąże (nie odbierał porodu), ale był na drugi dzień na obchodzie i oczywiście miał inne podejście niż lekarze, którzy nie prowadzili mojej ciąży. Myślę, że warto rodzi tam gdzie pracuje nasz lekarz prowadzący, ponieważ kto jak nie on zna dokładnie nasz przebieg ciąży.

Dla mnie wazne było nowoczesny sprzet, możliwość znieczulenia oraz specjalistyczna opieka nad noworodkiem.

ja przy wyborze szpitala kierowałam się tym aby mój lekarz prowadzący tam pracował, odległością od domu i zgodą szpitala na obecność męża przy i po porodzie. Po pierwszym porodzie mój mąż nie mógł wejść na sale a bardzo go potrzebowałam, teraz myślę że będzie inaczej.

Uważam,że zarowno opinia kapselka jak i kaikai jest bardzo ważną rzeczą jaką powinniśmy sie kierowac przy wyborze szpitala.

Ja rodzilam z mezem. Bardzo mi pomogl :slight_smile:

będę rodziła w szpitalu w którym pracuje mój ginekolog. Co prawda bliżej jest inny, ale przy swoim lekarzu będę się czuła pewniej.

ja rodziłam tez tam gdzie mój gin pracował… Ale nastepnym razempójde gdzie indziej

ja właśnie rodziłam tam gdzie mój lekarz w szpitalu pracował i żałuję bardzo na poród ostatniej córki wybrałam zupełnie inny szpital i było super opieka wspaniała nie było żadnej rywalizacji między lekarzami każdą pacjentkę traktowano tak samo jestem bardzo zadowolona i miło wspominam pobyt tam

Dziewczyny jak widać po waszym przypadku nie zawsze jest lepiej tam gdzie pracuje lekarz prowadzący.

wazne zeby byc na pewno pewnym gdzie sie chce rodzić.Popytac innych o zdanie

Ja mam dylemat; szpital w miejscu mojego zamieszkania nie wchodzi w grę, a do wyboru mam prywatną placówkę (poród na NFZ) lub szpital specjalistyczny w miejscowości obok. Czy któraś z Was rodziła w prywatnym, bo taki mam bliżej?

Ja wybrałam szpital w którym znajdowała się przychodnia do której chodziłam przez całą ciążę.

oby szpital w którym pracuje mój lekarz okazał się dobry.

ja też nie chciałam aby na obchodzie byli studenci to jest strasznie krępujące

u mnie w szpitalu na szczescie nie było własnie takich obchodów…

mi szpital poleciła moja położna ale i na standard patrzyłam bo u nas są 3szpitale

u nas jest tylko jeden szpital a warunki są złe

ja się cieszę bo po przeprowadzeniu się należę pod lepszy szpital

ja na szczęście mam szpital bardzo blisko mieszkania, 5 minut autem i jestem na miejscu