Nadmierna potliwość małych stópek

Moja córeczka zawyczaj chodzi bez skarpetek ale nawet kiedy jej założe je latem to nóżki się zbyt mocno nie pocą.

my teraz skarpetek nie używamy

Mojemu 7-miesięcznemu synkowi stópki pociły się od zawsze, gdzieś wyczytałam że powodem może być nadmiar witaminy D, ale jak zapytałam o to naszego pediatrę to powiedział nam, że to problem dziedziczny.

U nas zawsze częsta zmiana skarpetek u córki, bo nadmiernie wierzga nózkami z radości :wink:

my nie mieliśmy z tym nigdy problemów

Stopy córeczki nie pocą się jakos specjalnie mocno

jeszcze nigdy nie spotkałam się z nadmierna potliwością u dzieci

Julce się stopki malo poca

Czasem moze sie wydawac, że się mocno pocą, a latem to nie trudno o to.

trzeba puszczać dziecko na boso nawet na podwórku

u synka stopki jakoś nie specjalnie… ale włoski ma mokre…

synek cały bardzo sie poci

ja często zmieniam skarpetki i wybieram tylko te bawełniane.

nasza malutka nie ma jeszcze problemu z potliwością stóp

Julce się nie pocą jakoś nadmiernie stopki. Ale bez przerwy chodzi na boso po mieszkaniu

Unikać w ciepłe dni ubieranie skarpetek i w domu żeby stópki dziecka mogły że tak powiem swobodnie oddychać :slight_smile:

Skarpetki ubieram w chłodniejsze dni, jak jest bardzo ciepło, to wtedy staram się by synek był ubrany jak najlżej. Owszem, stópki pocą się, ale troszkę.

latem puszczam coreczke tylko na bosaczka nie uzywamy skarpetek do puki nie chodzi to w wozeczku jezdzi rowniez na bosaka

to tez kwestia dobrania odpowiednich bucików oraz skarpetek z oddychających materiałów

U nas czasem pojawia się taki problem i zauważyłam, że niekoniecznie musi wynikać z przegrzania. Zdarza się, że córcia ma gołe stópki i nagle stają się mokre od potu.