Tak jak piszecie mi też lekarz mówił że nadżerka się spora wydaje po czym po 2 miesiącach mówi że już sama z siebie minimalna. I jak cytologia ok to nic z tym nie robimy
a kiedy ja wycinają ?
Wiem , że koleżanka miała laserowo usuwaną nadżerkę pod znieczuleniem i było ok. Po usunięciu laserowym już jakoś nie długo po porodzie i teraz ma spokój
na pewno jak jest duza i jak zła cytologia wychodzi
Dlatego lekarz zaleca robić cytologię co 6 mies
No teraz przy każdej wizycie u ginekologa zawsze się pyta gin kiedy była ostatnio robiona cytologia.
Ja robię cytologię co roku, chyba że teraz będę musiała mieć częściej robione bo na początku ciąży coś było nie tak
Ja miałam krioterapię takiej nadzerki, bardziej dyskomfort niż bòl, do wytrzymania :)
u mnie to samo, lekarz zawsze pyta o cytologię.
Ja chodzę z nadżerką co 6 mies
Natalia i nie leczy Ci lekarz tej nadrzerki? Bo wydaje mi się że to jest do wyleczenia chyba
Też muszę iść na cytologię. Kiedyś miałem nadżerkę i dostałam jakieś globulki.
Ja nie wiem co z moją w ciąży nic lekarz nie mówi ale mówił że czasem podczas porodu schodzi więc liczę że tak będzie i nie trzeba będzie wypalać jej
może w ciąży się z tym nic nie robi co ?
U mnie kiedyś była nadżerka, ale leczyłam farmakologicznie. Od tamtego czasu spokój mam. Teraz w ciąży miałam polipy na szyjce, ale zniknęły po porodzie.
Razcej na pewno wypalić nie można a mój się kwalifikowal pod wypalanie niestety nie na leki
Mi lekarz powiedział ze tego nie trzeba leczyć tylko kontrolować bbo jak planuje kolejne dziecko to po drugiej ciąży również mi może to wyskoczyć i mówił ze czasami może się samo wchłonąć.
Ja to samo słyszałam że to się lubi nawracać i nie jest powiedziane że jak usunę to po kolejnej ciąży mi nie wyjdzie ponownie
a miała któraś wypalane to ?
Ja nie miałam ale słyszałam ze laserowo można usunąć