Nadzerka help

Ja mam malutka alw taka ze ginekolog mówi se nie ruszamy 

Ja miałam na jajnikach Jakiś torbiel ale cały czas był pod kontrolą lekarza i w końcu się wchłoną samoistnie

Ja też narazie mam spokój. Kiedyś miałem nadżerkę . 

Te wszystkie nadżerki, torbiele to jak piszecie... lubią znikać, wchłaniać się, wyskakiwać na nowo. Mam koleżankę, nie mają dzieci choć kupę lat się starali i ona co chodzi do ginekologa to właśnie ma jakieś torbiele itd, a następnej wizycie potrafi nie mieć. Przy pierwszych wizytach lekarka chciała wycinać, dopiero przy kilku kolejnych jak się zorientowała, że jej pojawiają się i znikają to stwierdziła, że nie ma sensu, że tylko kontrole regularne. 

Dokładnie tak Najważniejsze to kontrolować jeszcze właśnie zależy jakie kto ma tendencje jednemu pojawia się i za jakiś czas znika wystarczy mieć pod kontrolą a innemu jak już się pojawi to wiem że się to tylko i wyłącznie z usunięciem

Lepiej mieć pod kontrolą lekarza, który zawsze może w razie czego zdecydować o zastosowaniu leku czy usunięciu..

dlatego trzeba chodzić chociaż co te 6 miesięcy robić cytologię usg i mieć wszystko pod kontrolą 

Właśnie co 6 miesięcy warto się badać bo to jest ważne zdrowie się ma jedno 

Tak trzeba się kontrolować.

Moja znajoma rok starsza zmarła ostatnio na raka piersi, wykryła go w lato, a tydzień temu był pogrzeb....jak sobie o tym pomyślę to masakra. Jeszcze miała 1,5 roczne dziecko. Dlatego serio badajmy się

to nie szczęście, takie młode osoby umierają 

U brata ciotecznego wykryto nowotwór i pół roku później zmarł.. zaczęło się od bólu ręki który narastał i zaczął szukać przyczyny.. jak tak słucham to często ludzie umierają zaraz po wykryciu. Nie dozywaja nawet roku.. 

Córka Córka mojej koleżanki tak samo 30 lat nowotwór już z przerzutami do węzłów i też 2 malutkich dzieci :( ja pilnuje USG co 8 miesięcy średnio robię 

niestety rak nikogo nie oszczędza, a jak ktos sie leczy to to jest takie troche siedzenie na tykającej bombie. Właśnie najgorzej chyba ze ludzie maja malutkie dzieci i je zostawiają :( bardzo to przykre :(

Jak czytam mam aż ciarki 

Bardzo przykra sprawa. Mnie koleżanka ostatnio "nastraszyła" takimi przykrymi wiadomościami, że postanowiłam kontrolować się i robić badania.

Jakie badania kontrolne robicie najczęściej? 

Nie miałam nadżerki koleżanka miała laserowo usuwana i była naprawdę zadowolona mówiła że nie było źle 

ja robię krew mocz i cytologię 

Ja muszę zrobić niedługo jakieś badania bo tylko po porodzie robiłam