Nagły brak pokarmu?

Moje doswiadczenia sa takie ze dziecku mleko plynalo. Duzo mleka. Dziecko karmione tylko piersia i sporo przybieralo na wadze. Laktator ani kropli... tylko po cieplej kapieli odrobinę 

Moja przyjaciółka miała podobną sytuację. W pewnym momencie nie miała pokarmu. Znajomi twierdzili, że powinna pić piwo bezalkoholowa KARMI bo ponoć to pomaga ale prawda jest taka, że każdy organizm jest inny. I niestety na nią nic nie podziałało. Musiała zamienić swój pokarm na mleko modyfikowane. Według mnie warto zwrócić się z tym do Twojej położnej. Nie męcz się, jeśli tego pokarmu nie masz. Czasem tak się dzieje, że tego pokarmu brakuje. Bardzo dużo dzieci jest na takim mleku i rosną piękne i zdrowe więc nie martw się i nie słuchaj tych głupot, że jak nie będziesz karmiła to będzie źle dla dziecka, bo musisz pomyśleć o swoim zdrowiu i pamiętać jak już pisałam, że każdy organizm jest inny.

Faustyna ale ze co? Pokarm z dnia na dzień zanikł? 

Klaudiamam dobro dziecka jest najważniejszej dla każdej mamy. Pewnie zachowałabym się identycznie i dała mm skoro dziecko się go domaga. Pewnie Twoja córeczka tego potrzebuje skoro tak się zachowuje. A jak z wagą? Jak przybiera będąc na Twoim pokarmie? 

Klaudiamam oczywiście że KP jest najlepsze ale po coś wymyślili MM. Ja miałam podobne obawy jak Ty ale jest wszystko w porządku no i ja i córka znacznie spokojniejsze :)

Codziennie probuje mimo wszytko przystawiac do piersi. Teraz wiem, ze pokarm mam. Widze to po prostu. Corka sie domaga mm na noc bo jest jej lepiej sie najesc. Nie meczy sie tak. Wydaje mi sie ze zbyt dlugo to trwa juz zeby mialo sie polepszyc. Aleee.. Myske sobie ze skoro w dzien sie ladnie karmimy to jedna butelka na noc sztucznego mleka nie zaszkodzi :) 

Moja znajoma miała ten sam problem niestety skończyło się mm mimo prób to jednak nie dała rady, nie wiem od czego zależy to i czemu tak się dzieje. 

Klaudia pamiętaj że twój komfort i spokój psychiczny czasami ma więcej dobrego wpływu niż męczenie się vs jedna butelka.

Klaudiamam wiesz wydaje mi się ze ta jedna butelka zadecyduje o dalszym kp bo córeczka będzie co raz starsza i może zacząć domagać się tej butelki również w ciągu dnia. Nie mówię oczywiście że to stanie się z dnia na dzień ale podejrzewam że powoli tak to się skończy. Ja też podałam na noc córce mm (chce już odstawić małą od piersi ) i w ciągu dnia chce jeszcze cycka ale widzę że jej już chyba wygodniej z butli i rano przy piersi zaczyna się denerwować. Dla mnie to dobrze bo może łatwiej pójdzie i o to mi chodzi. Pierś po prostu tak sobie ssa żeby ssać. 

Kochana widzisz uspokoiłaś się nie denerwujesz i od razu mleka więcej :) 

Patka no wlasnie.. Spokoj dalo mi to ze odppuscilam. Co ma byc to bedzie 

Klaudia spokój działa cuda, a Ty musisz być spokojna żeby opanować kp, ja poniekąd uważam że to samo przychodzi, ale stres z kolei działa negatywnie więc grunt to pozytywne myślenie. Moja ginekolog to potwierdziła, najważniejsze są pierwsze 3 mce, potem laktacja się normuje i czasem zdziwione jesteśmy że udaje się „dociągnąć” do 6mca a potem to już idzie samo. Mamusia ma być nastawiona pozytywnie, dziecko najedzone i szczęśliwe, jeśli nie uda się kp to od tego właśnie są mleka modyfikowane.

Patka jakie mleko podajesz córce?

Klaudiamam oczywiście że tak :) nie ma co się martwić i denerwować tym bardziej że czasem po prostu nie mamy na to wpływu. 

Meg daje córce nan ale coś wydaję mi się ze ciężko jej się robi kupę i chyba pogadam z lekarzem o zmianie na inne a może wy coś podpowiecie? Jakie inne mogłabym jej podać? 

Patka, kurcze ja podaje tylko raz dziennie 60 ml i też Nan. Wydaje mi się ze ostatnio tez pojawiają sie jakies problemy brzuszkowe. Dawno nie bylo sytuacji zeby corka stękała np. A ostatnio zauważyłam ze zrobienie kupki sprawia jej problem, tyle ze zwalalam to na to, że mm jest gorzej strawne. A przeciez nie podaje jej duzo! Corka jedną kupke dziennie robi 

Klaudia spróbuj z innym mlekiem. U mnie nan się nie sprawdził.  Ja akurat mam na receptę i jak wypisuja mi to biorę ale podaje zamiennie z enfamil.

ostatnio sama orientowałam się w temacie mm, bo jednak wolę mieć choćby mi się miało zmarnować, niż w razie gdy laktacja nie zatrybi, albo coś się wydarzy i stresować się, że nie mam co dziecku dać i właśnie podpytywałam koleżanki które ostatnio rodziły i zaczeły karmić mm i od kilku usłyszałam to samo o nan - że dziecko miało problem ze zrobieniem kupy po nim. Dlatego raczej na pierwszy rzut nie kupie 

Często slysze o tym enfamil. Moze spróbuje z nim

Mam nadzieje ze nie zaszkodzę tym dziecku ze ciagle podawalam jedno a nagle cos zmieniam

Klaudiamam ja właśnie tak samo ale skoro dziecko ma problem tz musi włożyć wysiłek w wyproznienie się to chyba coś jest nie tak. Mała jak mi wyzdrowieje to wybieram się z nią do pediatry alergologa może coś doradzi. Słyszałam też o hipp dobre opinie ale to chyba po prostu trzeba wypróbować 

Klaudia mam zarejestruj się u nich i napisz po próbki na maila enfaprobki@enfamil.pl  przysyłają 4 saszetki mleka nr 2 :) 

co powiecie na holle albo capri care? Jak u Was bebiko? U nas nie podpasowało 

O Capri care same pozytywy słyszałam, nawet pediatrzy na konferencji dla mam osttanio polecali ze lepsze od zwyklego mm na bazie mleka krowiego.