juz tu kiedys wspominala mamy karmnia jak jest najlepiej malenstw i tak ono wybiera pozycje
moja juz sie nauczyła lewa w dzien,prawa w nocy, lewa na siedzaco, prawa na lezao
Ja przeważnie karmiłam na przemian z jednej i drugiej piersi każde z mojej trójeczki dzieciaków
(często zdarzało się, że jedna nie starczała i dokarmiałam wtedy drugą a resztę dopiero odciągałam:)
Natomiast co do pozycji to właściwie od samego początku karmiłam leżąc na łóżku koło dziecka bokiem i chyba ta pozycja była najwygodniejsza i dla mnie i dla dzieci:)
mi połozna mówila ze najpierw mam dawac jedna, przy kolejnym karmieniu drugą, tak na przemian, tak robiłam ale tylko na poczatku, a potem lewą dawałam w dzien a prawa w nocy i tak zostało
mbmamba25 a nie masz przez to zbyt dużej różnicy w wielkości piersi?
A mój leniuszek woli lewą pierś- z tej mleko leci łatwiej i więcej, nie musi się wysilać. Za to przy prawej sobie podsypia ale jak go chcę “oderwać” to znów udaje że je
Tlko z odbijaniem u nas gorzej- rzadko kiedy pięknie beknie…
Moja mała też nie odbijała na poczatku a później doszła do takiej wprawy (lepiej niz tatuś ) :))
tą lewą chyba wszystkie dzieci lubią, bo czują nasze serce
ja jak karmilam piersia to na zmiane raz jeden a raz drugi
kulcio ja tez tak robilam nawet w czasie karmienia
mbmamba25 o tym nie pomyślałam. Faktycznie tak może być. Mój maluszek z lewej uwielbiał pić a przy prawej zawsze były cyrki.
ja karmię na zmianę raz z prawej, raz z lewej i żeczywiście z czasem już nie muszę czekać na odbicie a na początku troszę synek się męczył. Dobrze jest delikatnie dzieciaczka poklepać po pieluszce (jeśli nie ma w niej niespodzianki) a jak nie po pieluszce to po dole plecków to ułatwia dziecku odbicie
juz kiedys pisalam u n\mnie najlepiek karmienie wychodzilo jak co jakis czas przy karmieniu zmienialam piers
córeczkę karmię już prawie 6 miesięcy, w dzień ciągnie tylko z lewej piersi ale wieczorem przed spaniem i w nocy woli jednak jeść z prawej
ja dlugo nie karmilam piersia
boję się jak karmienie będzie wyglądało przy ząbkowaniu, ale narazie chcę karmić jak najdłużej
A u mnie lewa pierś dużo większa od prawej, nie wiem czemu córcia upodobała sobie ssanie tylko z jednej…
moj synek tez preferuje tylko jedna piers…i w dodatku zaczyna zaciskac dziaslami takze butelki nadchodzi czas:)
ufff u mnie na szczęście ciągnie róno z obu piersi:)
u mnie preferował lewą, bo w niej najpierw pojawiło się mleko, teraz z każdej równo ciągnie