Najlepszy wiek na ciążę

duzo kobiet rodzi po 30

Ja po 7 latach starań doczekałam się cudu a mam prawie 30 lat

U mnie dłuuuugie leczenie, kilka rat łez i wkońcu upragniona ciąża :slight_smile:

nie zdecydowałabym się na ciążę po 30

Teraz dzięki in vitro coraz pozniej mozna zostac matka

zauważyłam, że ostatnimi czasy bardzo dużo jest matek, które mają po 17-18 lat… osobiście znam kilka takich

Ja w pierwszą ciążę zaszłam w wieku niecałych 23 lat, a w drugą w wieku prawie 25 lat :wink:

Moja znajoma natomiast zaszła w ciążę piątym dzieckiem w wieku 47 lat. To była dla Niej i dla Męża wielka niespodzianka, ponieważ mieli już cztery córy, a za piątym razem wyszedł Im chłopczyk! :slight_smile:

47 lat to juz według mnie za duzo, ale to było in vitro czy naturalnie?

oj chyba ciezko przeżyła ta kobieta porod

dla kazdego jest inny najlepszy czas na ciaze ja miałam 30 lat jak zaszłam w ciaze ale długo sie staralismy wiec to nie był wiek w którym chciałam rodzic ale cóz najwazniejsze ze sa moje pociechy teraz

ja planuje 2 ciaze do 28 roku- i ostatnia

Daria1901 dokładnie, ważne, że się udało

Pierwsze dziecko urodziłam w wieku 21 lat, bliźniaki, gdy ukończyłam 30 lat.

ja osobiście uważam, że późno udało nam się zajść w ciążę tzn w wieku prawie 30 lat ale niestety wynika to z bardzo długich starań

Ja mialam 20 lat jak urodzilam

ja urodzilam corke jak miałam 30 lat (bez miesiąca), teraz mam 32 i za 1,5 miesiaca beda blizniaki, mysle ze jakbym wczesniej rodzila, byłoby mi latwiej i w ciazy i z wychowaniem maluszków. Inna siła, energia

moja ciaza nie była planowana ale ciesze sie ze tak sie potoczło wszystko

najlepiej w młodosci ale dojrzałe mamy mają wiecej cierpliwosci

Ja zaszłam w ciążę jak byłam bardzo młoda i teraz tego nie żałuję bo mam najspanialszego synka na świecie