Napar z liści malin

ewe w lidlomixe dziecko ważyc ha ha ha 

Do mnie też przychodziła położna z wagą i ważyła ale w obecnych czasach to od koleżanek słyszałam, że tylko przychodzi na pierwszą wizytę a potem na telefon. Póki co nie zamierzam kupić wagi dla niemowlaka chyba, że będzie coś nie tak, będa problemy z przybieraniem i będe musiała mieć cały czas pod kontrolą to oczywiście wtedy kupię.

Ewe w lidlomixie ważą dzieci? ale niyby jak je tam wkładają? haha nie umiem sobie tego wyobrazić.

Ewę ludzie mają różne pomysły do ważenia dzieci. Nawet waga co ryby wędkarze ważą też dzieci ważą 

U nas też musielismy radzic sobie po urodzeniu małej bo po prostu trzeba byko kontrolowac wage. Waga kuchenna daje rade :D 

My kupiliśmy wagę używana, ale położna też polecała ten sposób z wagą kuchenna, ważne żeby pokazywało gramy. 

Figa zależy jaką się ma wagę kuchenna. Bo jakoś ja nie wyobrażam na swojej ważyć 

zarowno lidlomix jak i termomix mają te koszyki do gotowania na parze które układa się na misę i ten głęboki faktycznie jak taki koszyk większy :D i widziałam nawet zdjęcia na fb na grupie, że taki właśnie wkład do gotowania na parze był wyścielony kocykiem i na tym bobas leżał ;) szczerze mowiąc nawet nie pokusiłam się żeby sprawdzić do ilu ta waga odważa, bo nie wydaje mi się żeby miała udżwig np 6 kg

jezuniu na to bym nie wpadla nawet mi do glowy by nie przyszlo wazyc w thermomixie czy lidlomixie szok ale moze faktycznie se da xd

PattMaz ja też nawet nie myślałam że w taki sposób ludzie waża dzieci ;p

Aneczka pewnie o taką płaska chodziło i wtedy na niej układasz miskę i ważysz. Ludzie są kreatywni jak widac :p ja wolę dać 50zl za używana już kombinować :) 

figa ja tez bym nie kombinowała,waga na lata jest więc wolę kupic taka do wazenia

ja jakbym miala potrzebe o pewnie tez kupilabym chocby uzywana

Można używana albo i wypożyczyć nawet w szkole rodzenia czy innym miejscu oferującym wypożyczenie

nie wiedzialam ze mozna wypozycztc

PattMaz my mieliśmy problem z wagą więc się tym trochę zainteresowałam. Tak jak laktayory wypożyczają tak samo i wagi 

Nie wiedzialamm ze mozna wypozyczyc. Polozna ani nikt nas nie informował. Musielismy sobie domowymi sposobami radzic a tez trzeba bylo pilnować czy córka nie spada na wadze 

Klaudia na przyszłość będziesz wiedziała ;) 

Zastanawiam się nad opłatą za wypożyczenie? W jakich granicach ona jest? Może lepiej warto kupić używaną? Nie musiałam mieć swojej wagi, więc jakoś się nad tym nie zastanawiałam.

Laktator też wypożyczają po jej nie miałam bladego pojęcia. 

wage owszem bym wyozyczyła ale laktator to juz nie koniecznie...ja lubie wiedziec kto uzywał przede mna wieć pewnie bym nie wypozyczyła...