Napoje izotoniczne w ciąży

Czy napoje izotoniczne są alternatywą dla leków? Co zawierają napoje izotoniczne dostępne w sklepach? Czy mogą je pić kobiety w ciąży? Sprawdź, co powoduje skurcze łydek w ciąży. Poznaj prosty przepis na przygotowanie alternatywnej, domowej wersji izotoników.

Niektóre mamy faszerują się w ciąży wszystkim nie dość że nikotyną to chemią w postaci fast foodow i masą cukru a potem nic dziwnego że przybywa masy i kompleksow a i dzieciaczkowi od poczęcia funduje się całą tablicę Mendelejewa :frowning:
A przepis na ten orzeźwiający napój myślę że wykorzystam :slight_smile:

Może i ja skorzystam z przepisu;-) taką jesienną porą na pewno się przyda;-)

Fajnie, że napój o podobnych właściwościach można tak łatwo zrobić samemu w domu. Większość z nas pewnie piła już podobną miksturę na przeziębienie.

Moja mama mi ten napój robi od dziecka :slight_smile:

Robię taki sam napój na przeziębienie :slight_smile:

Taki napój jest mi znany od dziecka :slight_smile: Bardzo często przygotowywałyśmy go z mamą, również w upalne dni. Woda, cytryna, miód i mięta - taki mocno schłodzony napój potrafił ukoić nawet najgorsze pragnienie :slight_smile: A teraz okazuje się, że może mieć zupełnie inne zastosowanie i okazuje się być przydatny w okresie ciąży :slight_smile:

Ja polecam z kolei napój rozgrzewający ciepłą herbatkę ciemną nie za mocną, nie gorącą z pokrojonymi plasterkami pomarańczy i z miodem pychotka na jesień ślicznie aromatycznie pachnie ja teraz w ciąży uwielbiam mmm

Anna34, o tak… taka herbata pozwala przetrwać jesień i zimę:)

polecam też imbir z ciepłą wodą - przeciwdziała mdłością a imbir też dodatkowo ma działanie anty-przeziębieniowe

polecam też picie wody mineralnej zwłaszcza przy skurczach łydek- wysokozmineralizowanej z magnezem!! i wapniem- niskonasyconej CO2 - mi skurcze przeszły jak ręką odjął odkąd piję tą wodą 1- 2 -3 szklaneczki dziennie, bo ponadto nawadniam się pijąc 2 litry napojów ogólnie - zwykłą wodę czy soczek od czasu do czasu zwłaszcza świeżo wyciskany

Super porada