Czy napoje izotoniczne są alternatywą dla leków? Co zawierają napoje izotoniczne dostępne w sklepach? Czy mogą je pić kobiety w ciąży? Sprawdź, co powoduje skurcze łydek w ciąży. Poznaj prosty przepis na przygotowanie alternatywnej, domowej wersji izotoników.
Niektóre mamy faszerują się w ciąży wszystkim nie dość że nikotyną to chemią w postaci fast foodow i masą cukru a potem nic dziwnego że przybywa masy i kompleksow a i dzieciaczkowi od poczęcia funduje się całą tablicę Mendelejewa
A przepis na ten orzeźwiający napój myślę że wykorzystam
Może i ja skorzystam z przepisu;-) taką jesienną porą na pewno się przyda;-)
Fajnie, że napój o podobnych właściwościach można tak łatwo zrobić samemu w domu. Większość z nas pewnie piła już podobną miksturę na przeziębienie.
Moja mama mi ten napój robi od dziecka
Robię taki sam napój na przeziębienie
Taki napój jest mi znany od dziecka Bardzo często przygotowywałyśmy go z mamą, również w upalne dni. Woda, cytryna, miód i mięta - taki mocno schłodzony napój potrafił ukoić nawet najgorsze pragnienie
A teraz okazuje się, że może mieć zupełnie inne zastosowanie i okazuje się być przydatny w okresie ciąży
Ja polecam z kolei napój rozgrzewający ciepłą herbatkę ciemną nie za mocną, nie gorącą z pokrojonymi plasterkami pomarańczy i z miodem pychotka na jesień ślicznie aromatycznie pachnie ja teraz w ciąży uwielbiam mmm
Anna34, o tak… taka herbata pozwala przetrwać jesień i zimę:)
polecam też imbir z ciepłą wodą - przeciwdziała mdłością a imbir też dodatkowo ma działanie anty-przeziębieniowe
polecam też picie wody mineralnej zwłaszcza przy skurczach łydek- wysokozmineralizowanej z magnezem!! i wapniem- niskonasyconej CO2 - mi skurcze przeszły jak ręką odjął odkąd piję tą wodą 1- 2 -3 szklaneczki dziennie, bo ponadto nawadniam się pijąc 2 litry napojów ogólnie - zwykłą wodę czy soczek od czasu do czasu zwłaszcza świeżo wyciskany
Super porada