Dziewczyny, czy miałyście taką sytuację, że testy owulacyjne zaczęły się stopniowo przyciemniać, potem doszły do pewnego poziomu i „stanęły” – kreska była widoczna, ale nigdy nie zrównała się z kontrolną? U mnie objawy owulacji (śluz jak białko jaja, ból jajnika) już były, a test nigdy nie był w 100% pozytywny. Jak wyglądały u Was testy po owulacji – druga kreska znikała całkiem czy jeszcze jakiś czas była widoczna?
Cykle ok 34 dniowe. Ostatnia miesiączka 23-27.11
Owulacja według aplikacji 10.12
Byłam u lekarza wszystko okej, a już nie wiem co myśleć o tych testach i chciałabym poczytać czy któraś z was tak miała
W poprzednim cyklu też żaden test nie był w 100% pozytywnych, ale progesteron 7dpo wskazywał na to, że owulacja była. Tylko że te testy ostatnio były coraz bledsze, a w tym cyklu kreska jest cały czas i nie taka blada
Hej Julka! Mozesz aktualizowac watek ktory zakladalas w poprzednim miesiacu.
Pamietaj, ze owulacja moze wystapic +|- do 7dni od terminu kiedy rzeczywiscie sie jej spodziewasz.
Co do testow, robilam je zaden nie wyszedl pozytywny, stwierdzilam ze szkoda mi pieniedzy i nakrecania sie na robienie tych testow. Po zakonczeniu miesiaczki postanowilam starac sie z mezem o bobasa dosc intensywnie i przynioslo to bardzo dobry rezultat.
Skup sie na tym zeby starania o dzidziusia byly dla Was przyjemnoscia, nie zadreczaj sie testami❤️ trzymam kciuki za Ciebie!
Jula przy staraniach łatwo się nakręcić tymi testami, a one jak widać nawet na Twoim przypadku często bardziej stresują niż pomagają. Skoro lekarz mówi, że wszystko jest ok, to jest ok i może warto trochę odpuścić, zaufać organizmowi i dać na luz?
Robiłam te testy i jak dla mnie są nic nie warte , z tego co piszesz , znasz swój organizm i wiesz kiedy masz owulację więc odpuściłabym te „ drogeryjne „ testy owulacyjne
Ja tak z dwa razy kupiłam jak pierwszy raz starałam się o dziecko ale jak dla mnie te testy to jak ściema kiedy bym nie robiła ciągle miałam dni płodne i stwierdziłam a nie ma sensu mi też lekarz mówił że wszytko jest ok owulacja itp. To poprostu ja żyłam w dużym stresie zwiazanym z sytuacjami rodzinnymi że organizm nie dopuszczał chyba możliwości zapłodnienia przez nerwy…ale myślę że i dobrze bo głównym punktem stresu i nerwów był mój pierwszy mąż…ja wiedziałam że się i tak z nim rozstanę ale nie dopuszczałam myśli o kolejnym małżeństwie w przyszłości a chciałam mieć bardzo dziecko że starałam się o nie dwa lata .
U wielu kobiet testy owulacyjne przyciemniają się, ale nigdy nie osiągają „idealnie” pozytywnego wyniku, mimo że owulacja występuje (co potwierdzają objawy i progesteron). Po owulacji druga kreska często jeszcze przez kilka dni jest widoczna i dopiero stopniowo blednie, nie zawsze znika od razu. Objawy i wynik progesteronu są bardziej miarodajne niż same testy, więc taka sytuacja jak u Ciebie jest jak najbardziej możliwa
@Mamamalwi dlatego wolałam obserwować swoje ciało niż sprawdzać testami @Efektdomi hahah no jak by tak kobiety miały ciągle dni płodne to by się zalamały chyba bo zadna antykoncepcja nie daje 100% pewności
Kochana, staraj się nie powielać wątków.
Może zamiast tak mocno skupiać się na tych testach po prostu daj sobie trochę luzu. Może właśnie tego potrzebujesz, żeby udało się zajść w ciążę?
Dziś po południu i wieczorem testy wychodzą pozytywne. Nie czuję kłucia jajnika, ani nie zauważyłam śluzu, dziwne. Owulacja by się przesunęła o tydzień
Jula a co my Ci mamy poradzić na to wszystko? Dostałaś już od nas sporo informacji i sporo wsparcia, odnoszę wrażenie że zamiast skupić się na tym żeby wrzucić na luz to Ty się troszkę schizujesz tymi testami zupełnie niepotrzebnie, owulacja może się przesunąć i to zupełnie normalne, dajcie sobie czas i trochę spokoju
Testom nie można ufać w 100% a Twoje objawy są bardziej wiarygodne niż test i wskazują owulacje. Czytałam, że przy długich cyklach (takich jak Twoje ) testy często nie pokazują tego co powinny. Twoje objawy i wyniki badań są ważniejsze niż test owulacyjny i u wielu kobiet test nigdy nie wychodzi idealnie dodatni, a owulacja i tak jest.
@Juliaz20 widziałam że już któryś raz wstawiasz te testy . Sama też byłam zafiksowana na owulację , robiłam testy bo chciałam żeby wsuztsko było tak idealnie ale te testy bardzo się nie zgadzały z rzeczywistością . Pisałaś gdzieś że obserwujesz zmiany w śluzie więc może tym się kieruj . Znasz swoje ciało może mierz temperaturę ( tylko pamiętaj że termometr od razu po przebudzeniu i trzymaj przy łóżku )
Z doświadczenia wiem że jak głowa jest spokojniejsza to wszystko się udaje
Forum dla rodziców - sprawdź dlaczego warto się na nim udzielać
Forum dla rodziców to miejsce, w którym rodzice dzielą się swoim
doświadczeniem. Wejdź na polskie forum rodziców, poszukaj informacji
ważnych dla Ciebie i odpowiadaj na pytania zadawane przez innych. Forum
rodziców to kompendium wiedzy i miejsce, w którym można poplotkować.
Znajdziesz to radu związane z ciążą i porodem oraz wychowaniem,
pielęgnacją i dietą. Jesteś rodzicem malucha? Forum rodziców to miejsce
dla Ciebie. Na Forum dla rodziców w zakładce małe dziecko znajdziesz cenne
informację i wskazówki. To miejsce, w którym możesz publikować i dzielić
się wiedzą oraz zadawać pytania i korzystać z umieszczonych wcześniej
porad innych rodziców. Forum dla rodziców Canpol babies to bezpieczna
strefa, w której każde opublikowane pytanie dotyczące rodzicielstwa jest
na miejscu.
Forum dla mam - dlaczego warto dołączyć do społeczności mam Canpol babies
i wymieniać się poradami
Forum dla mam to miejsce, gdzie możesz porozmawiać z innymi mamami na
tematy związane z macierzyństwem. Rejestrując się na forum dla mam, możesz
uczestniczyć w rozmowach i dyskusjach, zadawać pytania bardziej
doświadczonym mamom i samej radzić bazując na własnej wiedzy. Fora dla mam
to miejsca, gdzie spotykają się również kobiety, które planują ciąże.
Forum dla przyszłych mam, skupia kobiety, które same nie mają
doświadczenia, ale chcą się dowiedzieć jak najwięcej na temat
rodzicielstwa. Dzięki obecności na forum dla przyszłych mam zdobywają
wiadomości z pierwszej ręki od kobiet, które same właśnie zaszły w ciąże
lub urodziły. Na Forum mam Canpol babies możesz wybrać interesująca Cię
kategorię, śledzić konwersację, włączyć się do rozmowy w każdym momencie i
zadawać pytania na ważne dla Ciebie tematy. Spodziewasz się dziecka,
odwiedź kategorię ciąża i poród, karmisz piersią, wyszukaj interesująca
Cię sekcje. Forum mam to miejsce dla rodziców maluchów i starszych dzieci,
którzy szukają rad na temat pielęgnacji, rozwoju i wychowania, chcą
podzielić się sprawdzonymi przepisami lub metodami na wprowadzenie nowości
do menu dziecka, pisząc w zakładce dieta lub po prostu porozmawiać
odwiedzając strefę ploteczki. Rodzicielstwo to temat, który Cię
interesuje? Fora dla mam skupiają osoby o podobnych zainteresowaniach.
Zajrzyj do nas, zdobywaj informację i wymieniaj się poglądami. Na Forum
dla mam możesz dzielić się wiedzą i wygrywać nagrody. Najbardziej aktywne
i pomocne mamy mają szansę na udział w comiesięcznych testach produktów
Canpol babies.