Nie chce spać, śpi tylko na rękach

Dla mnie też kiepska opcja bo jak się dziecko nauczy to potem w inny sposób nie ma szans uśpić a ileż można to dziecko wozić bez przerwy 

Już jest coraz lepiej z usypianiem u nas, usypiam na rękach a po odłożeniu włączam szumisia. No i zmieniliśmy smoczek, który córcia uwielbia i jest jej dużo lepiej z nim usnąć.

Może to właśnie smoczek był problemem zdarza się i tak grunt że już jest lepiej wiem jakie to jest męczące jak dziecko nie chce zasnąć 

Paula super że jest już lepiej u Was ;) czasami trzeba czasu albo innego sposobu na dziecko żeby usnęło ;) 

Paula u nas szumiś to też podstwa był do usypiania. Dobrze że już się poprawiło i jest lepiej. 

paula a jaki teraz macie smoczek?

u nas jak czasai sie przebudzi to włacza pozytywkę z misia i czasami zadziała ;) ale to też różńie przy zabkowaniu co tam pozytywka jak dziąsła bolą;(

Teraz mamy taki mały prosty smoczek z canpola i mała właśnie bardzo go lubi. Mieliśmy kilka smoczków z nuka, lovi, tomme tippe i aventa i żadnej jej tak nie pasował. 

Te smoczki z aventa słyszę właśnie że mało komu smakują nie wiem czy to kształt czy co ale często słyszę że dziecko nie zaakceptowało 

Ja się cieszę, że moje dziecko nie miało takie problemu i zaakceptowało pierwsze smoczki z LOVI i Canpola;)

ja przy starszej miałam aventa i były też ok tyle ze twardsza ta gumka, ale jak dla mnie cena wysoka a wzornitwo wygrywa jednak z lovi czy canpola;)

No właśnie Avent ma to do siebie że ma okropnie zawyżone ceny 60 złotych za butelkę tylko dlatego że ma jakąś łyżeczkę która w teorii ma pomagać przy wypuszczaniu powietrza żeby dziecko nie miało kolek 

Też myślałam o zakupie aventa ale gadałam z kilkoma koleżankami i wszyscy polecali lovi więc też się na lovi zdecydowaliśmy i nie żałujemy 

butelki miałam prz starszej fajne bo wygladają jak ze szkła ale nie podobał mi sie osad na nich moze to zmienili lepsze juz są canpola wg mnie;)

co do smoczków to ta guma jest twardsza niż w lovi chyba lovi ma najdelikatniejsza z tych smoczków które mieliśmy ;) ale canpolem tez córcia nie pogardzi;) 

Mnie nie przekonuje totalnie ta łyżeczka która się wkłada do butelki żeby ją odpowietrzyć kuzynka ma ale dla mnie to jest bubel zdecydowanie wolę wyprofilowany smoczek antykolkowy a nie płacić za kawałek plastiku 

Też mam wrażenie że ceny z aventa są zawyżone, mieliśmy i butelkę i smoczek i wg mnie te z lovi wypadają dużo lepiej a są tańsze.

To jeszcze i tak jest w miarę a te wszystkie firmy typu suawinex? To są dopiero ceny z kosmosu i za co? Jeden i ten sam plastik co w innych butelkach tylko firma i grafika inna

oj tak ceny to są strasznie duże, a teraz przy tych podwyżkach to mam wrażenie że jeszcze szybują w górę;/

Znam ten ból. Mój syn praktycznie nie spał , jedynie na rękach. Martwiłam się czy wszystko jest ok , nawet pytałam o  to lekarza. Okazało się , że wszystko jest w porządku po prostu taki jego urok. 
Ale noszenia na rękach było mnóstwo , kręgosłup do dzisiaj to czuje ;) 

Oj u nas też tak było przez pierwsze 3 miesiące. Teraz zasypiały tylko na płasko

Wiadomo każde dziecko jest inne. Uważam że jeśli tego potrzebuje to tak robimy. Nosimy, bujamy i przytulamy. Choć bywa ciężko czasami nie powiem. 

Ja jednak starałam się odkładać od samego początku za każdym razem jak tylko zasnął. Ewentualnie pojezdzilam trochę wózkiem po salonie bo drzemki miał właśnie w wózku. Nie nosiłam cały czas bo nie dała bym rady nic zrobić.