Każde dziecko niestety jest inne , ja pierwszego syna nie mogłam wcale odłożyć . Drugi zaś na mnie nie umiał zasypiac
moja córka uwielbiała spać na mnie
Chwilami nawet tęsknię za tym noszeniem na rękach ;)
Każde dziecko inne i każde lubi coś innego
dokladnie tak
Mój też niestety zasypiał na rękach i nie dało się go odłożyć. Niestety do teraz tak zostało, rzadko kiedy odłożenie do łóżeczka się udaje. Znalazłam na to taki sposób że kładę się obok niego i zasypia mi przy cycu, tylko w taki sposób zaśnie w łóżeczku.
Mamy ten problem. Ktoś musi być przy niej by zasnęła. Lubi czuć dotyk, tak więc albo na pleckach trzymamy rękę, albo za rączkę .
Cześć 🙂
Mojemu synkowi bardzo pomagał miś szumiś a teraz ma 8 miesięcy i miś z projektorem i melodiami oraz kosmonauta projektor. Polecam
U nas nic nie pomagał :(
Trzeba uważać z tymi szumisiami bo przy dłuższym stosowaniu mogą powodować drażliwość, bóle głowy a nawet bezsenność. I ograniczają zdolność postrzegania dźwięków. Mój też usypiał na rękach o tragedia była teraz kładę go na łóżku i tylko siedzę obok a jak usnie to przenoszę do łóżeczka i śpi bez problemu oczywiście tydzień się męczyłam żeby zasypiał nie na rękach ale dało się
Moja córka zasypiała w wózku, później w łóżeczku, do tej pory ma tak, ale teraz muszę być przy niej dopóki nie uśnie.
Moja tak ma, w wózku często zasypia. Wieczorem już w łóżeczku
Moje w wózku wcale nie spaly