Niebezpieczne kosmetyki w ciąży

bardzo ciekawe, pewnie mało kto o tym wie

W czasie ciąży warto dbać o skórę, ponieważ jest mocno wysuszona i narażona na rozciąganie. Wiele przyszłych mam decyduje się na zmianę kosmetyków stworzonych specjalnie dla nich, zaś niektóre wolą zostać przy swoich starych i sprawdzonych, bo w czasie ciąży nie chcą eksperymentować z nowościami. 

o witaminie a slyszalam ale o kosmetykach na celulit nie i uzywalam pilingu z lirene

przyda sie na przyszłość, bo teraz moje maleństwo już jest na świecie

Ciekawy temat i szkoda że w czasie ciąży nawet o takich sprawach nie zostałam poinformowana przez lekarza lub położne. A przecież wszystko tak na prawde ma wpływ na rozwijające się w nas dziecko !

Zawsze warto sprawdzić co dany kosmetyk zawiera.Czytać etykiety.

ja używam z apteki z gerber dla kobiet w ciąży

byle było bez wit a i kofeiny. a tak jak nie uczula to można wszystko

co z tego ze poczytam sklad jak i tak nie znam sie co moze zle wplynac na dziecko

dlatego dobrze jest zapamietać to co tu pisze, bardzo cenna informacja

oj ja na poczatku ciazy te uwazałam, do twarzy uzywalam bambino, a do ciała olejek z avocado nivea.

ja cała ciąże masło kakaowe ziaja i masło shea, miało to zapobiec rozstępom, niestety nie pomogło

ja przez całą ciążę używałam tych samych kosmetyków, bo są sprawdzone

odstawiłam kosmetyki na trądzik, a tak to wszystko to samo

wiekszosc z nas nie zwraca uwagi na zawartosc kosmetykow

ale i tak kremy nie pomagają, rozstępy jak są tak są :slight_smile: ja przestałam używać, teraz czekam na poród i dopiero zacznę stosować

ja chyba tez jedynie co zmienilam plyn do higieny intymnej

ja nic nie odstawiałam moze jedną maseczke bo skora zaczeła mnie po niej swedziec chodz wczesniej tak nie było

lepiej w ciązy nie eksperymentować na kremach bo jeszcze coś nas uczucli a po co nam to .Lepiej sprawdzone stosować.

Trzeba uważać na algi w ciąży…