Ja nie robiłam dodatkowych badań, co prawda było podejrzenie wady nerki, ale usłyszeliśmy, że i tak z leczeniem trzeba poczekać do porodu, więc stwierdziliśmy, że albo będzie miało wadę albo nie i tak to sprawdzimy po porodzie (nie ma) a w ciąży nie robimy dalszych badan bo to i tak nic nie zmieni.
Mnie lekarz nie wyslal na takie badania
ja mialam tylko robione dokladne usg, zadnych innych badan
ja miałąm tylko usg robione
Ja tez mialam tylko usg
mnie czeka teraz usg połówkowe i mam nadzieję że wszystko będzie dobrze
Ja mam swoje pierwsze prenatalne umówione na 17 listopada, już nie mogę się doczekać wyników badań.
ja maialm robione tylko usg
USG to każdy ma robione
Ja mialam tylko jak wiekszosc i nie widzialam powodow by robic nadprogramowo jakis.
wszystko zleży od podejścia rodziców. czasami lepiej nie wiedzieć.
ja uważam że lepiej zrobić i gdyby było coś nie tak to już można dziecko w brzuchu leczyć
technika idzie w niezwykłym tempie do przodu, także takie badania mogą wykryć wcześniejsze zagrożenia dlatego warto się na nie zdecydować.
Wydaje mi się, że badania prenatalne są indywidualną kwestią…niekiedy zależy to od kosztów które są z nim związane.
Uważam, że warto jest wykonać badania prenatalne już wczesnym etapie są wstanie nam powiedzieć czy dziecko rozwija się prawidłowo. W razie problemów jesteśmy wstanie działać.
Warto zrobic takie badania aby wiedziec i miec pewnosc ze jest wszystko wporzadku
Tez sadze ze warto wykonać badania prenatalne.
takie badania są potrzebne ale lekarz nie zawsze na nie kieruje
ja chyba mialam wszystkie badania
zgadzam się z waszymi wypowiedziami , są to ważne badania i warto sie na nie wybrac i je zrobić