Nieinwazyjne badania prenatalne - warto je zrobić!

Na takie badania trzeba dostać skierowanie.

Ciąża to piękny stan, ale także bardzo od nas wymagający czas. Comiesięczne wizyty u lekarza, badania, kłucie, kolejki w przychodniach... ale każda z nas wie, że warto. Gdy dowiedziałam się od swojej lekarki o nieinwazyjnych badaniach prenatalnych od razu poczułam, że muszę z nich skorzystać.

na I i II można dostać skierowanie ale trzecie trzeba zapłacić bo nie jest refundowane

słyszałam o tym badaniu ale nie byłam na nie kierowana

nie byłam na nie kierowana, a szkoda

ja byłam na badaniu prenatalnym i płaciłam sobie za niego

gdybym wczesniej o tym wiedziała to myślę , że także bym się na nie wybrała

martynka wszystko przed Tobą przy kolejnym dziecku :slight_smile:

dobrze wiedziec na przyszlosc

mnie lekarka sama kierowała, ale czasem można tez spytać o skierowanie

Tylko, żeby dostać skierowanie trzeba spełniać odpowiednie warunki. Np. kryterium wiekowe.

Ja wykonywalam testy Papp-a oraz test ultrasonograficzny oczywiscie odpłatnie. W moim miescie koszt obu tych badan wynosi 300 zł. Moim zdaniem to nic za poznanie tego jak rozwija sie nasze malenstwo. Mam tez z tego badania piekne pamiatkowe zdjecie usg w 3d mojej coreczki.

Ja nie mialam takich badań

ja tez nie mialam takich badan

Ja również nic takiego nie przechodziłam.

o takich badaniach decyduje lekarz

Nie miałam takiego badania,ale jak mi wiadomo to lekarz decyduje czy takie badanie powinno być wykonane czy też nie.

gdyby bylo konieczne zrobilabym, lekarz nie widzial wskazan

przy prawidłowo przebiegajacej ciąży u młodej kobiety nie ma potrzeby robienia takich badan

u mnie też lekarz nie widział wskazań, ale mimo wszystko chciałam być spokojna i sobie zrobiłam prywatnie