Nieprawidłowe wyniki moczu u dziecka

No to już bardziej skomplikowanie u Ciebie to wygląda. Daj znać co Ci lekarz powiedział odnośnie tych wyników u córeczki 

Miskapyska na tym etapie wiekowym u nas by to nie przeszło. My mieliśmy cyrki by pobrać normalnie mocz . Super,że Twoja córka jakoś z Wami współpracuje

Miśka, a ile ma córeczka? Chyba proste to nie jest..

Miska ale to moze jakies dokladniejsze badania? No i octeniseptem psikac to juz wogole wydaje mi sie dziwne nam nie kazali, pediatra mowila zeby umyc osuszyc i czatowac ;) ja przykleilam woreczek i dalam butelke ;)

U nas te woreczki sie super sprawdzily  a pediatra nawet moqila ze w nocy jak sie zlapie to do lodowki zeby wstawic ze nic sie nie stanie 

Powiem Ci, że ciężko to zrobić u dziecka jak jest takie małe. Może spróbuj tak jak koleżanka napisała dotkac zimna chusteczka? Próbowałaś? 

Ja bym się na octenisept nie zdecydowała żeby dziecku krocze psikac

Pierwszy raz było najtrudniej, ale teraz jjuż i córka wie co ma robić więc nie jest ciężko, a nie ma jeszcze  2 lat

O to może spróbujemy pobrać w nocy po kąpieli, tak by najłatwiej jednak było, niż rano znów kąpiel urządzać. Czyli nie będzie problemu jak przez noc ta butelka postoi w lodówce? 

ja chciałam psikać octenisept bo nam posiew ciągle wychodził zanieczyszczony, ale lekarka mówiła, że wodą umyć niczym nie psikać 

Rozanett nie można w ciągu 2 godziny chyba należy dostarczyć od pobrania

A nam nawet w szpitalu kazali octaniseptem. Bierzesz myjesz dokładnie wodą wszystko i później psikasz na gazik i wycierasz krocze , a może być też rywanol

O tym psikaniu octeniseptem nie słyszałam tez nigdy 

Czytałam, że można mocz pobrać wieczorem i spokojnie do 12h w lodówce może być 

Miśka to faktycznie nie masz łatwego zadania, ale najważniejsze, że Wam się udaje...

Też nigdy nie słyszałam, by psikać octaniseptem, ale może tak powinno się robić..

Pewnie co lekarz to inna pl opinia odnośnie tego octeniseptu. Ale też zależy może do jakiego badania ten mocz. 

Nie slyszalam też o tym, ale pewnie co lekarz to inna opinia..

Rozanett nie wydaje mi się, że 12h bo wszędzie właśnie piszą, ze 2h. Tyle to może łącznie może być przechowywane bo jak dasz do laboratorium to też nie zawsze zaraz wysyłają, tylko swoje tam wyleży 

Na lovi znalazłam taki poradnik a tam jest napisane: Gotową próbkę zawieź do laboratorium. Jeśli nie możesz zrobić tego w ciągu 2 godzin od pobrania, przechowuj ją w lodówce, nie dłużej niż 24 godziny. 

https://lovi.pl/porady/zdrowie-i-rozwoj/jak-pobrac-mocz-niemowlakowi?utm_source=fb&utm_medium=cpc-bb&utm_campaign=porada

Rozanett okej ale to nie mocz w jałowym pudełku można trzymać 24, taki w pudełku do 2-3h

"Jeśli nie możesz dostarczyć pojemnika natychmiast, umieść go w lodówce (nie zamrażaj) i przynieś do zbadania w ciągu 2-3 godzin."

"Jeżeli nie jest możliwe dostarczenie moczu do laboratorium w dniu pobrania zaleca się pobrać mocz na specjalny zestaw
z podłożem transportowo-wzrostowym (Uricult, Uromedium, Uriline), postępując zgodnie z zaleceniami producenta. Mocz pobrany na zestaw transportowo-wzrostowy można przechowywać w temperaturze pokojowej i dostarczyć do laboratorium w czasie nie dłuższym niż 24 godziny od pobrania."

@https://www.alablaboratoria.pl/9400-jak-przygotowac-sie-do-pobrania-moczu

Ok, dobrze wiedzieć, że są różne te pudełka. Ja kupiłam takie zwykłe w aptece czy pewnie będę musiała pobrać jednak rano. 

Już się zbieram z tym pobraniem od długiego czasu i ciągle to przekładam