Niezbędnik ubraniowo - kosmetyczny przyszłej mamy

Przez kilka pierwszych tygodni ciąży moje ciało nie zmieniało się w ogóle. Ubierałam się jak do tej pory i tak naprawdę miałam nadzieje, że ten stan będzie trwał i trwał. Około 20. tygodnia ciąży spodnie i spódnice zaczęły mnie "cisnąć", a w związku z tym, że wciąż byłam aktywna zawodowo, musiałam wprowadzić pewne zmiany w garderobie.

Dokładnie nie zapominajmy o dłoniach i stopach bo strasznie się przesuszają

i ja oliwki uzywam dla dzieci

Dobrze dobrane ciuchy sa ważne , wciskanie sie w małe spodnie daje dyskomfort nam i dziecku, ja tez oliwki uzywalam

Z ciuchami ciążowymi teraz nie ma problemu jeżeli chodzi o zakup. Są one ważne. Muszą być wygodne.

ja przez całą ciążę śmigałam w legginsach potem była taka tęsknota za normalnymi spodniami że teraz rzadko noszę legginsy

Mamy teraz spory wybór odzieży dla ciężarnych - czy w stacjonarnych sklepach, czy też internetowych. Mi największy problem sprawiły staniki - podrażniały bolące piersi, więc w domu noszę sportowe i jest to dla mnie najlepsze rozwiązanie.

Ja ze bolącymi piersiami nie miałam problemu. A co do ubrań to kupiłam sobie spodnie ciążowe jeansowe i praktycznie cały czas w nich chodzę to tego jakieś luźniejsze sweterki, i od czasu do czasu sukienki. A w domu w leginsach też ciążowych

A jeszcze co do ubrań to w sklepach stacjonarnych nie ma żadnych ładnych ubrań ciążowych. Jedynie jakieś jeansy i później same t-shirty albo swetry. Na szczęście w każdym innym sklepie można kupić jakieś luźne sweterki, bluzki, koszule czy sukienki, które są ładne i o wiele tańsze niż te ciążowe

dla mnie najwygodniejsze byly leginsy i luzn bluzki

Hmmmm, luźne koszulki, sweterki, spodnie najlepiej z materiału lub dresy.

Jest dużo sklepów z ciążową odzieżą, szkoda tylko że ich cena jest tak wysoka. Sama kupiłam dwie pary spodni o większym rozmiarze.

Dokladnie ciuchy ciaze sa strasznie drogie, ja chodzilam w getrach i dresach. W ciaze przechodzilam latem wiec tez sukienki

Ciazowe tylko na ciążę ja tuniki nosze i leginsy

ja nie uzywalam specjalnych ciuchow dla ciężarnych tylko swoich luzniejszych

Bo to bez sensu kupowac jak można luzne zakładać

ja miałam dwie pary spodni ciążowych i jedną sukienkę, a resztę ubrań, to kupowałam o rozmiar większy.

Spodnie właśnie tylko jedne mialam a inne to moje dresowe i leginsy i super się czułam

Ja dopiero kupiłam 2 pary spodni. Stare, choć biodrówki, gnioty mnie w pozycji siedzącej. Oczywiście, większa połowa mojej garderoby czeka cierpliwie, aż właścicielka urodzi i wróci do formy.

Ja w leginsach tylko po domu chodziłam, W zimie na dworze w nich marzłam, A zwykłe spodnie nie ciążowe nie wchodziły w grę bo za bardzo uciskały mi brzuch, sprawdziły się tylko przez pierwsze miesiące jak jeszcze w ogóle brzucha nie miałam