Nisko ułożone łożysko

Może warto spytać Lekarza czy jest szansa czy się podniesie może są jakieś sposoby  

Jestem po pierwszych badaniach prenatalnych, z badań wynika, że mam łożysko w dolnym biegunie, które pokrywa ujście wewnętrzne. Zalecenie oczywiście brak współżycia, oszczędny tryb życia, nie dźwiganie.

To dopiero 14 tydzień, ale mam nadzieję, że łożysko podniesie się wyżej.

Czy któraś z Mam ma takie doświadczenia?

Ja tak nie miałam, z tego co pamietam to mi na prenatalnych powiedzieli że łożysko ułozone na przedniej ścianie, prawidłowo. 

"Łożysko w ciąży może być umiejscowione na przedniej lub tylnej ścianie, w górnej części macicy. Niebezpieczne jest tak zwane łożysko przodujące, czyli sytuacja, kiedy wykształci się ono w dolnym odcinku macicy, pokrywając - częściowo lub całkowicie - wewnętrzne ujście szyjki macicy. Najczęściej jednak, na kolejnych etapach ciąży, przesuwa się ono samoistnie do góry - w miarę jak macica rozciąga się i rośnie jej dolna część"

czyli mysle ze jest szansa aby sie przesuneło tylko musisz się oszczędzac ;)

Tak wiem, wiem czytałam o tym, jednak łożysko w dolnym biegunie a łożysko przodujące to dwie różne sprawy. Łożysko przodujące dopiero po 20 tygodniu ciąży można stwierdzić tak też pisze mamaginekolog. Z tego co czytam to nie ma innego sposobu chyba jak oszczędny tryb życia. Ale wiem że u jednych się podniosło, u innych nie.

Myślę że na tym że etapie nikt Ci nie zagwarantuje jak będzie u Ciebie. Po prostu oszczędny tryb życia, odpoczywaj dużo i trzeba czasu aby zweryfikować jak się sytuacja rozwinie. Życzę dużo zdrówka i powodzenia :*

Ja w ciąży miałam łożysko przodujące ale i tak mi się podniosło więc nie martw się u Ciebie też tak może być trzeba być dobrej myśli 

w początkach też tak miałam i się uniosło do następnej wizyty i wszystko było dobrze 

w pierwszej ciazy miałam łożysko ułożone z przodu w obu ciazach ciaze zagrożone, ale tak jak lekarz radził i zalecał oszczędny tryb , zero dzwigania nerwów, w drugiej ciazy w zasadzie wiekszość czasu przelezałam dzięki czemu obie ciąze zakończone sukcesem;) 

jeśli lekarz zaleca odpoczynek to korzystaj w tego ile wlezie;) pamietaj że twój odpoczynek to wsparcie dla małego serduszka. 

Po porodzie zatęsknisz jeszcze za takim leniuchowaniem;) 

U mnie też łożysko nisko i N przedniej ściśnie wszystko ok tylko ruchy słabo czułam przez to

Może jeszcze się podniesie, bądź dobrej myśli :) U mnie też na początku było dosyć nisko ale z czasem się podniosło i nie miałam żadnych dolegliwości. Jeśli lekarz zalecił oszczędny tryb życia to trzeba posłuchać, lepiej odpocząć by potem wszystko było dobrze :) 

To dopiero początek ciąży więc może się podnieść. Nic nie dźwigaj i oszczędzaj się jak możesz.

Musisz na siebie teraz uważać 

musisz szczególnie o siebie dbać i uważać

U mnie również początek ciąży to było łożysko nisko,pytałam lekarza to odpowiedział zebh się nie martwić ale faktycznie zalecił by nie współżyć,nie dźwigać,odpoczywać...później na szczęście wszystko wróciło do normy.tak więc na pewno odpoczywaj ile się da...

U mnie nawet w połowie ciąży łożysko było nisko ale oszczędzałam się i ciąża przebiegała ok

u mnie wszystko było dobrze

U mnie też na początku ciąży było łożysko nisko ale z czasem się podniosło :) 

Ciąża to jest bardzo przewrotny stan czasami z dnia na dzień może się wszystko zmienić więc trzeba uważać i jeśli lekarz zaleca się oszczędzać to trzeba słuchać lekarza :)

trzeba słuchać lekarza 

najlepiej słuchac zaleceń lekarza bo wie co mówi, ja trzeba sie oszczędzac to tak trzeba robic. Dobrze ze u Cb terazMamma wszystko sie unormowało :)