Teraz noszę w chuście, jest to dla mnie cudowna sprawa, ciężko by mi było sobie poradzić bez chrusty bo moje maleństwo bardzo lubi być na rączkach.
My kozystałysmy z nosidła i bylysmy zadowolone mała miala czas ze nie chciala zasypiac sama musiala sie do mnie tulic i to ratowało sytacje ale uzywałam to tylko w naglych sytacjach bo slyszalam ze to nie zdrowe tak nisic dziecko dluzszy czas bo ma jeszcze slaby kregosub
Mam 153cm
nie wyobrazam sobie zebym nosila jeszcze klocka 130cm w nosidle ![]()
![]()
ale to taka dygresja.
Tez jestem fanką nosideł:)
Mam podobnie. Nosidło to ostatnio mój ulubiony przedmiot. A chusta głowienie leżała i zawadzała
Nie korzystałam z chusty… u nas sprawdziło się tylko nosidło ![]()
A jakiej firmy nosidła polecacie?
Ja zamówiłam chustę dla mojego noworodka . Ciekawa jestem czy bedzie chciał w nim się nosić. Przy pierwszej córce kupiłam nosidło i nosiłam ale wiadomo corka musiała mieć kilka miesięcy. Ogólnie fajnie mi się sprawdzało nosidło i córka chetnie w nim się nosiła. Druga córka noe chciała już się w nim nosić, marudziła aby ją zapiełam w nosidle. Teraz vzekam na chustę ![]()
mam nadzieję że maluszkowi będzie wygodnie w chuście
o nosidle słyszałam dużo negatywnych opini i sama nie wiem czy będę dalej go używać w późniejszych miesiącach u syna.
My mamy Tula model Free to grow. Ale z tego co wiem ono nie dopasuje się do każdego dziecka, my mieliśmy to szczęście, że jest idealnie. Na pewno bardzo polecane są też kavka i lennylamb
Fajnie jakby można było zobaczyć i przymierzyć sobie. My przed wyjazdem na szybko chcieliśmy kupić ale wszystkie sklepy nas zawiodły w tym temacie bo ani smyk ani świat dziecka nie miały ![]()
Dobrze, że znalazłaś najlepsze dla Was rozwiązanie
![]()
Może w przyszłości się uda! Dużo zdrówka dla malucha ![]()
Super, że to rozwiązanie się u Was sprawdziło i zarówno córka, jak i mama, są zadowolone
![]()
Najważniejsze, że wybrałaś rozwiązanie, które najlepiej było do Was dostosowane i nie dokładało niepotrzebnego stresu ![]()
Smyk ma niestety chyba same wisidła
O to dobrze wiedzieć, mieliśmy kupić bo mała dostała kartę podarunkową ale ostatecznie kupiliśmy szczeniaczka uczniaczka
ja to kojarze jedynie baby bjorna i się nad nim zastanawiam
Ponoć nosidła babybjorn to często wisiadła i nie są za bardzo polecane. Też zastanawiam się nad kupnem jakiegoś i myślę, że przestudiuje Instagram i TikTok w tym celu. Teraz dużo można się tam dowiedzieć od różnych fizjoterapeutów i doradców noszenia:)
naprawdę? skąd takie opinie?
muszę chyba zacząć czytać na ten temat i poczytać również opinie innych…
My mamy LannyLamb i polecam
jest solidne i ma podparcie w kilku miejscach
Gdzieś mi się przewinęło pewnie na Tiktoku ale nie wdrażałam się jakoś mocno więc może jakiś model jest fajny, tego nie wiem🤷🏼♀️