Właśnie słyszałam, że Lennylamb są fajne, dzięki!
Jak corka miala ok. Pol roku to zaczelam sporadycznie nosic w ja nosidle, probowalam chusty ale nie nasza bajka ![]()
Ja też słyszałam że Babybjorn są średnie
Lennylamb są bardzo polecane
w przeciwieństwie do wspominanego często babybjorna
Ważne żeby nosidło nie miało możliwości noszenia przodem do świata.
Taak! Jak widzę, że ktoś nosi przodem do świata to tak mi szkoda malucha, że może mieć przez to problemy… Ale niektórym nie przetłumaczysz:(
A czemu? Nigdy nie zagłębiałam się w temat noszenia przodem ![]()
Dziecko zawsze przodem będzie ułożone nieergonimicznie. Można sobie nawet zobaczyć na zdjęciach producentów. Te dzieci tam wiszą
Pierwszą córkę nosiłam w chuście, bardzo to lubiliśmy, ale tak około 12-15 msc życia bardzo denerwowała się zanim się zawiązałam i kupiłam nosidło ergonomiczne- Bajka, polecam.
Ułożenie nóżek, bioderek jest nieprawidłowe podczas noszenia przodem. Plecki zamiast się zaokrąglać kiedy dziecko się przytula do nas, są wyprostowane lub nawet odgięte w drugą stronę. Jak dziecko zasypia to główka nie przytula sie do ciała mamy tylko zwisa w dół do przodu. Dzieci często lubią tę pozycję, bo więcej widzą ale nie jest ona odpowiednia dla ciałka, które dopiero co zaczęło się rozwijać.
I widać jak czasem ktoś idzie po ulicy, ze to nosidło wbija się dziecku w krocze
Lepiej jak dziecko jest przytulone do nas przodem. Chociaż starsze dziecko już ciekawsze świata więc pewnie się denerwuje.
O widzisz! To ja nawet nie wiedziałam, a mam nosidło, ale póki co nosiliśmy przodem do siebie, raz się zdarzyło, że włożyłam ją odwrotnie, ale może na 20 minut, także myślę, że ten jeden raz nie zrobił wyjątkowej krzywdy, a przynajmniej mam taką nadzieję ![]()
20 minut na pewno nie zrobiło żadnej krzywdy. Po jednorazowej sytuacji nie zrobią się od razu wady postawy. Jednak moim zdaniem lepiej nosić malucha według zaleceń przodem do siebie❤️
Wtedy można na swoich plecach. Też ergonomicznie a widzi świat ![]()
Teraz już wiem, że nie jest to zalecane, więc nie będziemy tak robić ![]()
Tak ja mam w domu wisiadło i go nie używam wogule wolę zdecydowanie nosić w chuście.
Nie martw się Oczywiście że nic nie zrobił, żeby wady jakiekolwiek musiały powstać dziecko musiało by dłużej tak być noszone.
Polecam ergobaby, naprawdę wygodne i porządne ![]()
Pani na targach polecała nosidła firmy kavka model handy, mówiła, że to jest gamechanger .
Zakupiłam kavke multiage, młody ma 4 msc więc póki co to było kilka spacerów w nosidle w krótkim czasie. Mam też chustę ale nie mogliśmy się na początku chustować.