Tak, bardzo polecane na grupach. Jest to nosidło hybrydowe
Mi się podobało ono pod tym względem że wystarczyło zawiązać i było założone, i mogliśmy na zmianę z mężem stosować. Bo Kavka multiage to już trzeba było dopasowywać pod siebie, i więcej klikania bylo
Ja mam chuste i całkiem wygodnie nosi się dziecko. Ale mało korzystam bo na szczescie mój mały nie należy do tych dzieci co tylko są na ręcach. Niestety ze względu na wagę dziecka to wybieram spacerówke
Ja również mam chustę, zaczynam dopiero nosić małego i jestem zadowolona bo mały ma kolke i nosząc go w nosidle bardziej się uspokaja a ja mogę sobie chociaż coś przygrzać do jedzenia jak on ma płaczki.
Od kiedy syn skończył 4 miesiące korzystamy z nosidła - nie jakoś bardzo często, ale kiedy muszę z nim wyjść sama z domu (a nie zniosę wózka po schodach) to zabieram go w nosidle. Synowi bardzo się podoba, bo dzięki temu dużo widzi.
Super że się sprawdza nosidło , pierwszą córkę nosiłam w nosidle i było ok druga nie chciała być w nim noszona robiłam dwa podejscia i był płacz, teraz przy synu kupiłam chustę i przyzwyczajamy się, czasami mi płacze ale poprostu ma kolki ale uwielbia być wtulony dlatego chusta jest idealna dla niego.
U nas taki jest plan, żeby wkroczyła i chusta i nosidło, ale na razie się wstrzymujemy bo niewiadomo jaki bobas się trafi i czy będzie to lubił ![]()
A szybko po CC zaczęłaś korzystać z chusty?
Na początku wspaniała jest chusta elastyczna , dziecko jest takie otulone ale nie skrępowane . Nie przerzuciłam się na te kolkowe tylko właśnie na nosidło i jestem bardzo zadowolona ![]()
my uzywalismy jak mlody mial 2 miesiace to zaczęliśmy uzywac z pomoca doradczyni
Ja zaczęłam używać jak mały miał równo miesiąc. Super go przytrzymuje chociaż czasem się denerwuje jak ma główkę podtrzymywaną przez pasy , on nie lubi być xa bardzo krępowany.
Ale noszenie na rękach też jest męczące a są dzieci, które bez noszenia płaczą non stop więc nosidła i chusty ratują trochę ręce ![]()
Nosidła i chusty to wybawienie odciążają ręce i pozwalają trochę odetchnąć
Tylko, ze nie każde dziecko lubi być noszone w chuście, więc dla osób które się zastanawiają to polecam po porodzie się wybrać albo do doradczyni albo na warsztaty - warsztaty organizują za darmo na pewno the slings i moer.studio - znajdziecie jej na ig, można przyjść oczywiście z bobo i to świetna okazja żeby sprawdzić czy chustonoszenie jest dla was
nie oszukujmy się ale chusta swoje kosztuje, a szkoda żeby te pieniądze się zmarnowały gdyby chusta okazała się zbędna. Z tych najczęściej polecanych chust widziałam że są właśnie the slings, moer studio i lenny lamb
co do nosidła my prawdopodobnie postawimy na kavke
Dlatego warto sprawdzić wcześniej, czy dziecko w ogóle lubi noszenie w chuście… warsztaty czy konsultacja u doradczyni to świetny pomysł
Warto też zapytać w szkole rodzenia, często organizują jakieś warsztaty na zasadzie współpracy z doradcami czy skeplami
Pacjentką mojej położonej była właśnie dziewczyna, która jest doradczynią chustoniszenia i jak zebrała się grupa chętnych to przyjechała na warsztaty ![]()
Tak, u mnie w szkole rodzenia też mamy temat poświęcony chustonoszeniu i będziemy mieli symulację na lalkach, ale i tak najlepiej na takiej zajęcia przyjść juz ze swoim bobo i chwilę z nim pochodzić i zobaczyć czy to polubi
bo kupi się taką chustę za 300 zł i potem zostanie tylko wystawienie na vinted ![]()
Ja ostatnio kupilam nosidło hybrydowe od Kavki. Bardzo fajne ale niestety mój maluszek nie chce byc w nim noszony
ale do czego zmierzam jeżeli sa tutaj mamy z okolic Krakowa to bardzo polecam sklep z nosidłami Centrum Noszenia w Krakowie. Fachowa obsługa,.pani godzinę dobierała nam nosidlo zeby bylo idealne dla nas. Ale odrazu zaznaczyla ze dziecko które nie siedzi nie powinno być noszone dłużej niż godzinę dziennie. Najlepiej w ogole nie nosić w nosidle dziecka ktore nie siedzi. Ale wiadomo, ze czasem potrzebujemy wsparcia bo sa różne dni ale wtedy warto miec dobrze dobrane nosidło.
My mieliśmy na szkole rodzenia zajęcia właśnie z doradcą chustonoszenia ![]()
Czasami na szkołach rodzenia jest rozmowa właśnie o noszeniu dziecka w chuście, a chusty można kupić używane na vinted. Ja osobiście tam kupiłam i jestem zadowolona bo praktycznie nie widać śladów użytkowania, więc polecam no i nie była droga. Ale spotkanie z doradczynią chustonoszenia też polecam bo na pewno pomoże w samej decyzji i da trochę odwagi do tego
trzeba pomagać sobie jak tylko się da ![]()