Może warto jeszcze do innego lekarza iść
Dziewczyny mam pytanko...
Przedwczoraj byłam na prenatalnych badaniach i przepływy w obu tętnicach wyszły bardzo dobre a następnego dnia- inny lekarz stwierdził, że prawa tętnica ma słabsze przepływy i notch.
Oczywiście lekarz powiedział że to może być spowodowane stresem (bo miałam stresujący dzień wcześniej).
Czy to możliwe że w ciągu jednego dnia nagle ten notch się pojawił i przepływy są gorsze skoro przez 30 tyg ciazy są idealnie.?
Maluch waży 1800g więc jest większy nawet niż powinien na swój wiek ciążowy.
Wydaje mi się, że najlepiej w inny dzień na spokojnie iść do jeszcze innego lekarza. Stres ma bardzo duży wpływ na ciąże, więc skoro nawet lekarz to potwierdził to coś w tym musi być i faktycznie mogły przepływy wyjść źle. Ale dla świętego spokoju poszła bym jeszcze do innego lekarza.
Bylam u dwóch lekarzy i wszystko dobrze a trzeci ze właśnie gorszy przepływ ale właśnie ten stres
to jest możliwe bo np. ja mając cukrzycę ciążową właśnie bardzo musiałam kontrolować przepływy tzn lekarz bo łożysko z dnia na dzień mogło się zacząć starzeć i te przepływy mogły być gorsze dlatego od 32 tygodnia już miałam ktg co tydzień. Znowu na prenatalnych było okej to raczej ten lekarz by tego nie przegapił jakby było coś źle . Co do NOTCH to nie wiem czy może się pojawić z dnia na dzień bo w ogóle pierwszy raz słyszę tę nazwę
z tą wagą też bym nie panikowała bo często wychodzi błąd pomiaru i nie ma co panikować. MI raz też wyszło, że syn za dużo przybrał , ale lekarz mówił właśnie, że to może być ten błąd mam nie panikować i na następnej wizycie się to wyjaśni i już miał dobre wymiary
Ciekawe czyli dwóch na trzech twierdzi że jest ok to może faktycznie idź do jeszcze jednego ale zwróć uwagę na sprzęt którym cię bada bo starszy sprzęt ma znacznie inne normy właśnie i tu może być granica błędu
oj tak tu też jest istotne bo na dobrym sprzęcie lekarz szybciej wyłapie coś niepokojącego
Ja bym również sprawdziła jeszcze u innego dla pewności. Jestem panikara więc muszę mieć pewność
Tak jak dziewczyny piszą poszłabym dla pewności do innego lekarza i zobaczyła co powie
Tak stres to najgorszy przyjaciel w ciąży. Jak cię coś niepokoi to skonsultowałabym to z innym lekarzem jednak dla świętego spokoju .
Zgodzę się z dziewczynami. Jeśli coś Cię niepokoi to skonsultowałabym to jeszcze z innym lekarzem ale na spokojnie i bez stresu. Stres to najgorszy "przyjaciel" ciąży. Nie wiem co to NOCH bi pierwszy raz o tym słyszę. Trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze!
Ja tez bym poszła do jeszcze innego
Ja bym też po paru dniach skontrolowala skoro lekarz powiedział że stres mógł mieć wpływ TK nie ma co się stresować na zapas w takim razie
ja w pierwszej i drugiej ciąży miałam właśnie takie niepewne sytuacje i lekarz kazał mi znów po paru dniach przyjść i dokładnie sprawdzał, a do tego czasu nie kazał się martwić
Dokładnie ja w ciąży też musiałam zmienić lekarza który całkowicie olewał badania w terminie bo zasłaniał się covidem