Ktoś zawsze musi być tym zadziornym bardziej
no a kto się nie kłócił z rodzeństwem ?
fajnie też jak ktoś w rodzinie ma bobo w podobnym wieku wtedy dzieci się mogą razem bawić , zawsze jakieś urodziny to już jest fajnie
Ej bo to już chyba mała różnica 4 jak masz 3, a emerytura by była ![]()
@Wesola95 a masz z siostrą jakaś relacje? Bo u mnie z bratem prawie 12 lat różnicy i prawie wgl ze sobą nie rozmawiamy
U mnie i u siostry jest corka w podobnym wieku rok starsza ale czuje się tak dorosła że z moją córką się nie chce bawić bo powiedziała że jest już duża bo ma 8 lat i się nie bawi . Bo zamiast iść bawić się jak my kiedyś to siedzi i gra na telefonie co mnie jako rodzic to strasznie irytuje że rodzice pozwalają na sieszenie i granie ciągle na telefonie i ucieka im najlepszy czas dzieciństwa…to straszne moja córka wogule nie siedzi na telefonie i nie gra jestem z tych matek co nie dają malym dzieciom telefonu do grania i wcale nie jest mi z tym źle bo moja córka ma wiele pomysłów do zabawy tylko niestety jak przyjeżdżamy do siostry to ona nie ma się z kim bawić bo dzieci jej siedzą i grają…
@daga1271 hahah no emeryturka bardzo kusi tylko czy mój stan psychiczny jest w stanie to wytrzymać
powiem ci że jak przybywa jedno dziecko wiecej to jak nagle obydwoje placzą dzieciaki to nie wiem które mam najpierw utulić .nie wyobrażam sobie jak ludzie mają trojaczki ![]()
No właśnie, ta emerytura jest kusząca ! ![]()
![]()
Hahah a wiecie że tak się rodzinka nabija męża żebyśmy pomyśleli o jeszcze jednym to bym miała emeryturkę zpewnioną:sweat_smile: a ja im mówię że w Polsce często się coś zmienia i nie koniecznie po iluś tam latach ta emeryturka by byla zapewniona przy 4 dzieci może potem poprzeczkę podniosą do 5 dzieci i co w tedy:sweat_smile: wycackają mnie i nie dadzą emerytury ![]()
Podejrzewam, że z taką różnicą na początku jest ciężko, ale z wiekiem myślę że dzieciaki dogadują się coraz lepiej i fajnie to idzie ogarnąć, no i zawsze jako rodzice mamy taką świadomość, że dzieciaki mają siebie wzajemnie ![]()
@daga1271 no tak średnio Ci powiem, od czasu do czasu “co tam, jak tam?” “A wszystko dobrze” “jak w szkole” “a ok”
i taka to jest gadka ![]()
Ale prawo nie działa wstecz i jak już urodzisz i dostaniesz to będziesz miała ![]()
Moja sąsiadka z bratem ma różnicę ok 8 lat i teraz on przychodzi do niej na noc żeby mama nie widziała że on gdzieś piwo wypił ![]()
Nooo właśnie, mi brakowała takiej siostry czy brata z którym bym się nawzajem “kryła” przed rodzicami
takiej osoby która by po mnie przyjechała i odebrała z imprezki ![]()
Moja siostra jest 3 lata starsza i nieraz mnie odebrała z mężem z imprezki , ale to rzadko ![]()
Mi się taka dziewczyna z trojaczkami na insta wyświetla, to ona po dwoje nosi na raz
ale ja nie wiem jak ona to ogarnia wszystko.
Tak, masakra z tym telefonem. Ja przestałam używać przy synu, nie włączam już bajek, to można teraz normalnie przez niego porozmawiać bez awantury
Ja mam brata tylko ale slabo sie dogadujemy. Od za granicą. Ja tutaj. Jeszcze jak Mama żyla to jakoś tak inaczej a teraz to naprawdę sporadycznie.
U Nas miedzy dziecmi bedzie 26/27 miesięcy różnicy ale chcieliśmy dwójkę i raczej już wiecej dzieci nie bedzie
Mojej mamy siostra jest ode mnie starsza 3 lata i z nią mam taką relację siostrzaną najbardziej. To z nią pierwszy alkohol piłam ![]()
A widzieliście to? Jaka mają oni dużą rodzinkę ?
Powiem ci że mi jest najciężej przy maluchach rok po roku jak muszę starszą nakarmić a mój niemowlak płacze w łóżeczku a zanim córka zje obiadek trochę mija ,i jeszcze jak muszę córkę uspac na drzemkę w południe a synek nie śpi to tragedia bo i jedno płacze i drugie bo chce spać i sama nie uśnie ![]()
Ja miałam różnice 2,5 roku i to też było ciężkie właśnie jak każdy nagle coś chce w tym samym momencie . Podziwiam was odważne mamusie rok po roku
Nie mogłabym mieć aż tak dużej rodziny. Na ich filmiku faktycznie wszystko wygląda super, ale mam wrażenie, że jak jest już aż tak dużo dzieci, to nie każde ma poświęcone tyle uwagi, ile potrzebuje. Ciężko znaleźć czasami czas przy 2/3, a gdzie dopiero np przy 7/8 dzieci.
No na ich wszystkich filmikach wszystko wygląda idealnie , lubię ich oglądać a ciekawe jak właśnie jest w realu , na pewno ciężko przy takiej ilości chociaż to najstarsze na pewno dużo pomaga no i gdzieś czytałam że oni tak długo się starają aż będzie syn
Oj tak to prawda ja mam wyrzuty sumienia że nie poświęcam tyle uwagi jej co mlodszym a ona podchodzi i prosi żebyśmy chociaż pokolorowali razem…Także coś w tym jest .
Z drugiej strony najstarsze nie musi pomagać, bo to nie są dzieci tego dziecka. I jednak też relacja z najstarszym z rodzeństwa nie jest tym samym, co relacja z mamą, czy tata.