NOWOŚĆ Bidon na wodę od 2,5 r.ż Junior

Ja dopiero spodziewam się bambisia, ale muszę się przyznać że sama lubię jeść chrupki, ciasteczka itd dla dzieci :face_with_peeking_eye::joy::sweat_smile:

Zapisuje wszystkie polecajki chrupeczek :grin: przyda mi się za jakiś czas.

@Patrycjaw25 z tą wodą to maskara, a na razie nie chce herbatek wprowadzać bo wtedy to już wody mi nie ruszy :wink:

U nas już przechodzimy na kawałki po mału :grin: a jakie polecacie kaszki dobre składowo ?

2 polubienia

Też tak mam że nie wprowadzam herbatek a i tak wodę to pije jak ptaszek …… bardzo niewielkie ilości

I to mnie właśnie martwi, że tak mało moj pije :frowning:

ja robilam sama z platkow owsianych lub ogolnie zbozowe
swego czasu tez musialam sinlac niestety
najlepiej robić samemu czy np helpa byleby najlepiej bez mm wewnatrz czy cukrów

@Mamuska357 co do wody to chyba taki etap
u nas byl czas ze co bym nie podala i tak bylo bleee a pozniej pil ponad litr

U mnie pije wodę z bidonu ale niewiele, z kubeczka też niewiele bo się wygłupia a najwięcej jeszcze pije z butelki

ja podawalam glownie tylko bidon i kubek wiec co do picia butelki (tej na mleko) to sie nie wypowiem

Dzieci mają taki okres że mało piją. Ale jak piją teżleko.to się to wyrównuje wszystko. Zanim nauczą się pić normalnie to trochę zejdzie. Nie ma się co przejmować

Ja polecam kaszki Helpa. Super są, my całą rodziną jemy. W Rossmanie sa

2 polubienia

@MamusiaNM @daga1271 sprobuje tą z Helpa :grin: dziś patrzyłam ale w tym rossmannie nie było

1 polubienie

Tylko je trzeba gotować. Ale skład mają dobry. Będę zamawiać kaszkę orkiszową z ciecierzycą, zmielone daktyle i jerzyne w proszku właśnie z HELPy bo będę robiła torcik na roczek

2 polubienia

Tak, trzeba gotować, ale to tylko chwilę zajmuje. Mój syn nie chciał tych instant jeść. Dla mnie ona ma przyjemniejsza teksturę, bo te instant tak mam wrażenie zapychają. Ale będzie zdrowy tort :heart_eyes:

Nooo mam nadzieję. Chce zrobić bez cukru :smiling_face_with_three_hearts:

Też używam dla młodej kaszek, 2 - 3 minuty gotuje mieszkając , dodaje do tego mus czy banana finalnie po ostygnięciu :slight_smile:

Ale to gotujecie na wodzie? Bo na mleko własnym czy modyfikowanym nie można a te kaszki są bezmleczne

ja na wodzie i zazwyczaj kaszki dostawał bez mleka :slight_smile:

Ja kupuję zwykłą kaszkę ryżową z bobowity i dodaję mleczko synka i mały wcina mi aż się iszy trzęsą
Jeszcze mamy te z nestle sinlac

Na wodzie jako drugie śniadanko :slight_smile:

Ja używam mlecznych i wtedy mieszam je w wodzie albo bezmlecznych i wtedy mieszkam je z moim mlekiem. Synek wcina i te i te

Ja też gotuje kaszkę na wodzie i dodaję owoce, czasem mrożone to chwilę z nimi gotuje aby się rozmrozily i wychodzi pyszna owocowa kaszka, sama z małym ją zajadam :stuck_out_tongue_winking_eye::sweat_smile: