NOWOŚĆ Bidon na wodę od 2,5 r.ż Junior

@Mamuska357 @magdap_96 moja córka pila tylko z bidonu b box wodę , w kubeczku tylko czasami jak mi się przypomniało żeby poćwiczyć. Na początku też łyczka dosłownie a już bliżej roczku coraz więcej. Potem co chwilę nalewalam do bidonu bo piła jak szalona. Jakąś herbatkę to jej późno dałam , chyba 1.5 roku roibosa, ale ona tego nie traktowała jako picie bo chciała przepijać czystą wodą :smile: nie ma się co spieszyć z nalewaniem jakiś kolorowych płynów bo zanim się obejrzycie to będą nudzić o soczki w kartoniku itd to lejcie wodę póki się da :smile:

Ja też mam właśnie bidon b.box i zalałam na 2 dzień picie z niego i piję ale mało. Też daję samą wodę lub moje mleko

Ja pierwsze na wodzie, potem na napoju owsianymi, a finalnie po roczku na zwykłym krowim mleku

Dziękuję za dawke wiedzy o kaszkach, bedziemy próbować i czarować tak aby smakowało :grin:

A robiłyście też kaszki na własnym mleku ?

@Mama.kacperka mnie się jedynie zdarzylo do kaszki moje mleko dodać

Tak, ja cały czas robię. Schodzę z tego co mam pomrozone oraz to co się uzbiera w trakcie karmienia w kolektorze. Kupuje bezmleczne i dodaje moje mleko

Ooo no to też muszę wypróbować, ja dla syna nie robiłam z własnego

Ja mlecznych nie mogę używać bo syn ma alergię na białka mleka krowiego więc u nas tylko bezmleczne .
@Mama.kacperka ja pamiętam jak kiedyś był taki program patent na kasę i jedna mama karmiła całą rodzinę na tym mleku , robiła naleśniki, budyń itp…masakra jakoś nie mogła bym na swoim mleku gotować rodzinie🙈

No ja te roślinne też piłam jak było podejrzenie uczulenia synka na BMK :confused: i wtedy owsiane mi nie
podeszło ale właśnie smakowało mi migdałowe

ja lubię migdałowe i carmel ale z alpro , owsiane tez przejdzie od biedy ale alpro bo np biedronkowe to juz niekoniecznie

1 polubienie

Tak też zauważyłam że ważna jest firma bo ten sam smak jest inny w biedronkowej a inny właśnie w alpro

1 polubienie

Ja głównie do kawy używam mleka roślinnego i owsiane to polecam bariste a nie kupujcie tego owsianego bio czy coś takiego , o matko ochydne jest . Kasa była kwaśna z tym mlekiem.

Ja uwielbiam napoje roślinne :grin: Alpro jesli chodzi o firmę to chyba najlepsze a ich waniliowe uwielbiam. Jeszcze super jest waniliowe ryżowe z rossmanna :grin:

Ciekawa jestem jak z cukrem w waniliowym ryżowym? Bo waniliowe ma sporo i lubię, ale staram się ograniczać cukry

Oooo to muszę spróbować tego alpro bo do tej Julity kupowałam Biedronkowe lub Lidlowe. Spróbuję w takim razie smaku waniliowego

Ja polecam jeszcze napój sojowy waniliowy z Auchan - pyszny jest :slightly_smiling_face:

oo to kupie jak będę przy okazji i sprobuje

Ale to jest napój ichmiejszej marki Auchan ?

Tak, marki Auchan :slight_smile: