Nutramigen LGG ,a wzmożone ulewanie

Aaaa no nie wiedziałam mazia :( 

A miał robione ogólnie, czy osobno, kazeina, alfa i beta laktoglobulinę, albuminę ? 

Oby wszystko było dobrze i szybko się unormowało :)

Ja nie miałam takich problemów ale trzymam kciuki żeby wszytko było okej u was jak najszybciej 

Nasz po nutramigen puramino tez nie bardzo chciał pić i ulewania były spore jak przeszliśmy na neocate lcp było lepiej

To najważniejsze 

MamaHeli ogólne miał z tego co widzę po wynikach. Hmm może alergia jest może nie,okaże się pewnie przy rozszerzeniu diety bo ordynator w szpitalu kazała mi normalnie wprowadzać nabiał i patrzeć na reakcję. Czyli jeszcze miesoac z hakiem i będziemy zaczynać przygodę ze stałymi pokarmami. 

Na tym nowym mleku już tak nie ulewa tzn z początku też mocno ulewal,ale już są prawie dwa tygodnie jak je pije i jets spora poprawa jeśli chodzi i ulewanie. Dziecko też spokojniejsze bo w końcu najedzone :,-)

Aneczka mi lekarka powiedziała,że to ma gorzki smak . To sobie pomyślałam to jakim cudem on ma się przeżucić że słodkiego mleka na takie coś ...ciemno to widziałam

Najważniejsze że jest lepiej 

To dobrze mazia że u was po przejściu na mleko specjalistyczne ulewania ustały u nas są nawet podczas rozszerzenia diety a wiadomo że wszystko wprowadzamy po trochu i bardzo ostrożnie. No ale u nas problem jest głębszy i będziemy wiedzieć dopiero po badaniach na oddziale

Mazia dobrze że już nie ulewa i przekonal sie do nowego mleka a ty jesteś spokojniejsza 

Mazią to tak samo z piersi na te mleko ciężko dziecko przestawić 

Tak u nas przejście z piersi na mleko w pierwszych dniach synek miał ciężko się przestawić i pić z butelki

Super że jest lepiej :)

U nas z mlekiem nie było problemów gorzej było z dobraniem butelki.

MIśkaPyśka tzn dalej ulewa mocno, ale nie w takich sporych ilościach już. Wcześniej bym to nazwała wymiotomi bo co odbicie to chlust. Teraz znowu nie chce zbytnio pić mleka bo wszystko dookoła jest ciekawsze, wiec najlepiej nosić i karmić to jeszcze tak wypije. Strasznie mi sie rozprasza, ale po tzrecim miesiącu może się pojawić taki etap, że dziecko jakby ma regres, a po prostu wszystko jest ciekawsze niż jedzenie, więc rodzicom sie wydaje, że coś jest nie tak, a to normalny etap. Tak mi wczoraj tłumaczyła siostra męża 

My też mieliśmy podejrzenie alergii na bmk. Lekarz przepisał nutramigen i zalecił mieszanie z odciągniętym pokarmem z piersi, bo ponoć okropne. Inny lekarz zalecił bebilon pepti dha.

Może faktycznie wszystko jest ciekawsze dla Twojego synka niż jedzenie . Pewnie ten etap niedługo się skończy tzn. tego Tobie życzę 

bebilon pepti DHA mi w sumie nikt nie proponował ,ale no jest lepiej tylko no ten mój chłopak jest bardzo ciekawski i w dzień ciężko go nakarmić bo ciągle się odwraca i wszystko go ciekawi aj

mazia tez tak miałam córkę wszystko ciekawiło 

Bebilon pepti dha również pomógł mojej siostrze także może warto poprobowac czasem z innym Mlekiem

a badania pod katem alergii u takich maluchów niestety nie są wiarygodne. trzeba poczekać.

pewnie taki etap, że wszystko jest ciekawsze niż jedzenie. To normalne trzeba to przetrwać :) powodzenia Mazia !