O diecie niskosodowej w ciąży

ja nie używam soli, a jak juz to bardzo mało, tyle co wcale

Ja normalnie soliłam i nic mi nie było,.

elzbieta: ja soli od dawna unikam, bo gdy byłam nastolatką miałam problemy z nadciśnieniem, lekarz kazał ograniczyć spożywanie soli, poza tym sól też jest obecna w innych produktach, które spożywamy, więc ziemniaki np solę niewiele

Każdy robi to co dla niego jest najlepsze. Ja akurat nie miałam przeciwwskazań dlatego nie musiałam ograniczać soli. Gdyby mi zatrzymywała się woda w organiźmie i bym bardzo puchła to na pewno bym ją ograniczyła a nawet odstawiła.

ja jakoś duzo soli nie jadłam

ja nie mialam z tym problemu cale szczęście, ale gdyby była potrzeba to napewno bym ograniczyła sol, albo całkowicie bym z niej zrezygnowała. Chociaż teraz i tak jej mało używam kiedy karmie. Wole zioła które również nadają smak potrawom.

Ja nie musiałam żadnych diet stosować w ciąży

ja tez nie uzywam duzo soli… I zastsanawiam sie czy jak by bylo trzeba ja odstawic jak bym sobie z tym poradzila, nie wyobrazam sobie jesc ziemniaki ktore nie zostaly wczesniej posolone

a ja czasami to nawet zjem nieposolone ziemniaki a później mąż mówi że nie solił a ja nic nie wyczułam więc jest to chyba kwestia przyzwyczajenia bo dawniej bym ich w ogóle nie zjadła

ja ogolnie nie lubie soli, wole pieprz czy ziola

ja wole sól niż pieprz :slight_smile:

w czasie ciąży piłam jeszcze wody niskosodowe, bo ograniczenie samej soli to nie wszystko

ja pije wode niegazowana i to bardzo duze ilosci… Mąż się ze mnie śmieje ze jak wczesniej nie moglam na nia patrzec tak teraz pochlaniam ja litrami

klamerka po prostu czujesz na nią zapotrzebowanie.

a ja na ogólnej diecie łącznie z napojami:( pozdrawiam mamy z cukrzycą ciążową:)

ja w pierwszej ciąży miałam cukrzycę więc rozumię jakie to uciążliwe nie zawsze można pozwolić sobie na wszystkie zachcianki

ja lubię przekąski słone a nie chce ich jeść bo się po nich źle czuje muszę temperować męża aby nie jadł ich przy mnie.

nie wiem dlaczego, ale mój organizm ostatnio nie toleruje wszystkich wód butelkowanych. w zasadzie dobrze się czuję tylko po jednej marce

ja z obrzękami mam spokój

moja znajoma ma cukrzyce ciążową już drugi raz i wiem że nie jest łatwo cały czas na diecie