Dziewczyny mam spory problem z obcieraniem butów. Czy macie jakieś sposoby na niewygodne obuwie na pięcie?
plastry zelowe
Na szczęście rzadko zdarzają mi się takie buty, wtedy sięgam po plastry żelowe.Jezeli problem nie moja takie buty wydaje innym.
Szpilki to staram się rozchodzić w skarpetach
plozsan1@gmail.com nie znalazłam na to sposobu. Żaden się nie sprawdzał. Więc balerinki zaczęłam kupować z miękkim tyłem żeby nie obicerały
Jak zdarzy się sytuacja z opartymi pietami to kupuję plastry compeed
Zapietki a jeżeli buty ze skóry to warto natłuścić zwykła Nivea aby zmiękły.
Przy niektórych butach sprawdza się przyklejony plater na zapiętek
Wkładki żelowe na pięty
A mi nigdy zadne tlwkladki czy inne tego typy rzeczy nie pomagaly na obtarcia oprocz zmiany butów xd
Zapiętki albo inne buty
Posmaruj spirytusem okolice buta które Cię uciskaja i włóż prawidła na całą noc, powinny się trochę rozejść. Albo nos na gruba skarpetę po domu. Czasem też szewc może rozbić ta okolice po swojemu i wtedy nie obciera.
Figa tez dobry pomysł on na takie kopyto nakłada i rozciąga
Figa też tak robiłam i to dobry sposób. Ja akurat przy szpilkach stosuję spirytus i skarpetki
Klaudia u mnie zależy na które buty bo też nie na kazd eokmagaly wkładki czy plastry
Mam ten sam dylemat, lecz kilka lat temu uznałam że to jeszcze nie teraz, rezygnować ze skóry. Tym samym kupilam buty skorzane z Gino rossi eleganckie sztyblety a drugie troche bardziej "sportowe", wiązane trzewiki i obie pary sprawdzają się bardzo dobrze, nie mam zadnych zastrzeżeń. Tylko trzeba skórę nawilżać - przed i po sezonie, pastować. Wcześniej z powodu oszczędności kupowałam Lasockiego ale zawsze konczylo sie to reklamacją zarowno z powodu drobnych uszkodzeń jak i wiekszych. Niestety w moim przypadku sprawdziła się zasada, że droższa marka oznacza lepsza jakość butów.
https://www.example.pl/modna-ciepla-zima-tylko-w-sniegowcach-309103.htm
W zimie stawiam również na wygodne obuwie.Takie na przyklad śniegowce nigdy mnie do tej pory nie obtarły.
Ja znalazłam w rossmanie psztyft na otarcia - sprawdził się nie tylko na stopy (otarcia z butów) ale i otarcia ud. Jest mały więc zmieści się do każdej torebki;)
plastry albo odkladam na jakis czas ale przyznam ze mam takie buty z ktorymi nie wygralam i sprzedalam
Czasami widziałam że piętę buta młotkiem rozbijało się żeby była bardziej miękka i nie obcierała
No nie wiem bo jak się rozbije to tam się połamie i to tez obcierać może