Dziękujemy za komentarz
![]()
To musiał być trudny czas ![]()
Długo trwały te najgorsze okresy?
My rodzice dawaliśmy radę, na zmianę ją nosiliśmy ale żal mi było corki ten jej ból wzięłabym na siebie najchętniej
![]()
![]()
![]()
Wysoka gorączka i bardzo marudna . W 5-6 miesiącu ![]()
U nas na szczęście obeszło się bez gorączki ale ząbki dlugo jej wychodziły narazie ma tylko 4 5 gdzieś się dopiero wybija🙈
moja wzięła mój palec do tego ząbka
i ja tak się dowiedziałam ![]()
U nas syn miał zawsze bardzo wysoką temperaturę, każdy Ząbek oznaczał podwyższoną temp . I za każdym razem po tym wiedziałam że Ząbek rośnie
teraz córcia wkłada całe piąstki do buźki ma 3 miesiące ale czy to Ząbek , nie wiem czy to nie za szybko
Moja córka była tylko marudna i pierwszego Ząbka miała dopiero jak miała 8mscy. Raczej nigdy nie miała gorączki. A syn zobaczymy ![]()
A dziewczyny , kiedy najszybciej wasz maluch miał pierwszy Ząbek ? Bo syn miał ok 7 miesiąca , a córka 3 miesiące nic nie widzę ale te rączki tak mocno wkłada do buźki ![]()
Ja też od 3 miesiąca myślałam że mój syn już zaraz będzie miał ząbki bo ciągle miał rączki w buzi, ślinił się tak że leżąc na brzuszku kałużę pod sobą robił, a marudził taaaak że była pewna że szybko będzie miał ząbki. Aktualnie ma ponad 6 miesięcy i ani jednego zęba na horyzoncie, jak marudził tak marudzi dalej ![]()
6 mc i miały dolne dwójki. Teraz młodszej a ma 8, 5 mca przebija się górna jedynka ![]()
U mnie tez od 3 miesiaca byly jedzone rączki i ogromny slinotok , myslalam , ze zabki . Wlasciwie lazdy mowil , ze zabki a suma sumarum zadnen nie wyszedl . Z tym slinieniem sie to moze tez byc refluks . A jedzenie raczek to element rozwojowy , dzidzia poznaje tak swiat (tak mi pozniej wytlumaczono) obecnie ma prawie 6 miesiecy i teraz naprawde ida zeby . Slini sie , pod palcem wyrzuwalne “zmiany” na dziaslach , jak smaruje dentinoxem to widac ulge , bo marudna jest strasznie . Wczoraj np siedziala do 2 w nocy i ani myslala isc spać. Nawet z jedzeniem jest trudniej , jest kilka podejsc , bo widocznke jak bol sie nasila to odmawia jedzenia
U nas jeszcze nic nie idzie , dziąsełka bez opuchnięć więc narazie jeszcze nie ma etapu ząbkowania , ale to dobrze bo jak by jeszcze doszło marudzenie związane z ząbkowaniem to masakra🙈 wystarczy że mamy problem z mlekiem i jego smakiem🙈 syn marudzi prawie przy każdym karmieniu🙄
Też wydaje mi się że na ząbki to jednak jeszcze za wcześnie ![]()
My u córki od 4 mscy zwalaliśmy marudnosc na ząbki, a wyszły dopiero jak miała 8 xd
Dzisiaj w nocy bylismy na sorze , mala 39 stopni goraczki , zabkowanie w tle , najpiew myslalam , ze to tylko marudzenie przez zeby , pozniej sprawdzialam i pojawil sie stan podgoraczkowy , no i juz poszlo … cala noc nie przespana , w szpitalu powiedzieli, ze za szybko (!) zareagowalismy i , ze test na grype negatywny , chociaz zazwyczaj dodatni pojawia sie dopiero w 2/3 dniu .
Czy to mozliwe zeby takie wysokie temperatury mala miala tylko przez zabkowanie ? Moze dzis troszke chaotycznie , ale nie spalysmy cala noc , nie moglam jej odlozyc , nawet jak chcialam zeby spala ze mna to nie moglam sie ruszyc , doslownie wsyztsko ja wybudzalo . I za każdym razem placz przy przebudzeniach . (Zel na zeby stosujemy , ale w nocy juz nie dawala sobie smarowac )
Oj to się biedna wymęczy
39 to już wysoka temperatura.
Ciężko stwierdzić czy to może być przez ząbkowanie bo każdy organizm walczy inaczej z infekcjami czy też ząbkowaniem. Przy ząbkowaniu organizm musi bardziej pracować , pojawia się stan zapalny. Więc tak naprawdę musisz po prostu obserwować i mieć rękę na pulsie czy pojawią sie jeszcze jakieś objawy.
Taaaak zupełnie możliwe , mój syn tak bardzo źle przechodził ząbkowanie , do dziś pamiętam ten strach jak dostał pierwszej gorączki nie wiedziałam co robić dostał 40 stopni i oczywiście odrazu na sor . Tam się nacierpiał strasznie
płakałam razem z nim , kilka osób go trzymało aby mogli się wkłuć w główkę . Przez dłuższy czas potem był bardzo rozdrażniony przez to wszystko . Kolejny Ząbek też była wysoką temp ale to już wiedziałam jak szybko reagować . U nas każdy Ząbek był poprzedzony gorączką
zawsze mówiłam do siebie ohoo będzie Ząbek ma gorączkę … i tak było ![]()
![]()
A.jak u Was?
Jeny ja podziwiam jak jesteś w stanie nie spać całą noc. U mnie jak syn miał grypę i też wysoką gorączkę, to oddawał piecze mężowi i musiałam się te parę godzin przespac.