Od kiedy przejście z wanienki na prysznic

Aniss no właśnie ja mam dużą wannę to musiałabym jej tej wody lać i lać;/ 

MamaHeli a jakieś zestawy to i 200 zł;/

No właśnie wody dużo ale dzieciątko byłoby wniebowzięte

Jak zaczęły się te upały to co drugi dzień kąpaliśmy malucha pod prysznicem a co drugi w wanience. Plus jak je posiłki to sadzamy go w krzesełku w samym pampersie i później prosto pod prysznic zanosimy. Skończył rok. Na początku był lekko przestraszony ale teraz bardzo lubi takie szybkie prysznice. Fajnym pomysłem jest też kupienie małego basenu pod prysznic. Dziecko sobie w nim siedzi jak w wanience a jednocześnie oswaja się z słuchawką i prysznicem ;)

ja przez te upaly codziennie mlodego juz musze kapac bo smierdzi ~~

Anoosk my tak czy siak kąpiemy codziennie, Mała ma taki rytuał i nie chcemy go zaburzyć:p

mamaemmy u nas to samo. Fakt w dużej wannie trzeba tej wody sporo, ale ja za jednym zamachem dwoje wkładam i chociaż oboje wymyci i mam z głowy kąpiel na raty :D do tego się razem bawią, albo sobie zabierają wzajemnie zabawki 

Mazia to chyba taki standard gdy w domu jest więcej dzieci niż 1. Pamiętam że ja też zawsze byłam kąpana z siostrą i w wannie była najlepsza zabawa. 

Dokładnie bo mój syn miał traumę i bał się kąpać na wczasach pod prysznicem

Madzia, Mazia oj ja pamiętam, że zawsze też się kąpałam z siostrami:D

A mój syn boi się prysznica zawsze próba kąpieli tam kończy się płaczem 

U nas córka 3- letnia, ale nadal preferuje wanienkę/ wannę. Sporadycznie korzysta z prysznica, ale uwielbia kąpiele w wannie z dużą ilością piany. Umożliwia to również różne wodne zabawy.

ale ja jednak wolę zdecydowanie wannę i synek też

oj ja też wolę wannę. 

U mnie też były kąpiele z siostrami :) 

Kąpiel z siostrą to był standard i zabawy wspólne, rodzice musieli wyciągać korek żebyśmy wyszły :D

Moja mimo że nie ma siostry to i tak ciężko ją z wanny wyciągnąć ale dla mnie najbardziej problematyczne jest to że córka lubi się chlapać i w ogóle ale nienawidzi jak my jej włosy czy chcę ją opłukać wtedy jest historia a jak ją chlapie dla zabawy z prysznica to wtedy się śmieje

Moja mimo że nie ma siostry to i tak ciężko ją z wanny wyciągnąć ale dla mnie najbardziej problematyczne jest to że córka lubi się chlapać i w ogóle ale nienawidzi jak my jej włosy czy chcę ją opłukać wtedy jest historia a jak ją chlapie dla zabawy z prysznica to wtedy się śmieje

Mamaheli oj tak :D ja nie pamiętam czy u nas tak było, ale u moich dzieci po prostu korek odkręcam by w końcu wyciągnąć ich, Jak syn nie protestuje tak córka zaczyna się ze mną dyskutować, że nie wyjdzie bo ona się świetnie bawi i jak coś mogę brata zabrać ona zostanie sama 

Mazia ah te dzieciaki:D ciągle robią nam pod górkę, my od kilku dni kąpiemy się w normalnej wannie i lata po całej, nie można jej złapać:D 

Mazia ale jaka dobra siostra ;) zabieraj mama brata ;) hahaha hehe dobra jest ;)