Od kiedy zacząć rozszerzenie diety dziecka na mm?

Ja też myślalam,że przy takich problemach to dalej się normalnie karmi,ale może źle przybierał synek Pauli i dlatego bo to jets główna przesłanką by zacząć szybciej 

Oczywiście że są specjalistyczne mleka ale jak się nie myle to pediatra może na nie wystawiać receptę do 6 MŻ. A później już tylko alergolog

Też tak myślałam dziewczyny. Widocznie się mylilysmy. Rozszerzenie diety jest najlepsze z tego co wywnioskowałam 

Dobrze wiedzieć :) ale to dalej podaje się mleko kobiecie i mm tak jak zawsze do tego roku czy to już się zupełnie odpuszcza przy alergiach?

My dostajemy receptę na mleko . Na miesiąc limit 10 sztuk bo za drogie jest ale tyle wystarcza nam

Ja przez 5 miesięcy dostawałam receptę na mleko 

My mamy do roku refundowane na receptę. 

A mleko na receptę na limit ? Paula czemu są limity ?

Tak są bo puszka mleka kosztuje 154 zł w aptece i zbyt drogie jest by Państwo refundowało więcej miesięczny koszt 10 puszek to 1540 zł. Nam wystarcza wiadomo gdyby nie trzeba było by dokupić. 

Ja jak miałam recepte na mleko to płaciłam mniej nie pamiętam ile procent ceny podstawowej dostawałam zniżki 

Na receptę można wykupić mleko dla dziecka kto wypisuję?

Pediatra u nas musi być to alergolog 

Nati u nas wypisywała pediatra ale ona mogła do 6 mż tylko. A jakby rzeczywiście był problem z alergią to wtedy alergolog by nam dalej wypisywał recepty

my dostawalismy również mleko na recepte ale był to dłuzszy czas nizeli 6 miesiecy,  recepte wypisywała nam pediatra ale dostarczyc musielismy od alargologa zaswiadczenie, podobnie jest z lekami na stałe, przepisac je moze pediatra ale co roku musimy dostarczac aktualne zaswiadczenie od alergologa zarówno na mleko jak i na leki jest limit ;) nie wiem od czego to zależy, bo jelsi dziecko karmione jest na zadanie to bynajmniej na poczatku trudno jest przewidziec ile tego mleczka maluch wypije a nie dopite trzeba wylac a z tylu głowy pamiętac zeby wystarczylo bo jest limit na puszki;)

Naszym pediatra jest alergologiem i to on przepisuje nam mleczko co miesiąc dzwonię po nową receptę.  Mamy do 12 miesiąca tak a jeśli testy wykazywać będą że syn nadal uczulony to dłużej nawet po roku będziemy mieć nadal refundowane przez Państwo.  Puszka po zniżce refundacji ok 4 zl wychodzi.

paula.nolbert@o2.pl to bardzo tanio 

Bardzo tanio całość 10 sztuk na miesiąc wychodzi nas coś około  40 zł za wszystko. A jak bym miała je kupić po cenie normalnej to 154 zł  1 puszka mleka !

paula.nolbert@o2.pl ja płaciłam właśnie ok 150 zł za 10 puszek Bebilon Pepti MTC.

jejku nie wiedziałam, że są limity na mleko ! jak ktoś ma głodomorka, a go nie stać na takie drogie mleko bo kurde 154 zl to sporo bynajmniej na moja kieszeń ! masakra 

o masz to strasznie dużo 154 zł