Od kiedy zacząć rozszerzenie diety dziecka na mm?

Obserwacja dziecka jest najlepszym wyznacznikiem rozpaczecia rozszerzania diety

Ja zaczęłam od 5 miesiąca dałam mu troszkę jakiegos warzywa lub owoca i później obserwowałam czy nic się nie dzieje 

U nas teraz miał mały robione z krwi badania na alergie bo jest na jajka uczulony ale nie mogą dojść w jakieś postaci 

nati, to ty już urodziłaś, że robiłaś dziecku badania z krwi?

Misiombrowa u brata Nati synek miał robione testy.

A ile Twój bratanek miał lat jak już miał te testy robione?

O to nie wiedziałam, że już urodziłaś 

Misiombrowa z tego co mi wiadomo to jeszcze Nati nie urodziła 

Nati ma termin na sierpień, a pisze o swoim bratanku 

My zaczęliśmy od razu wedle zaleceń pediatry ale u nas była alergia pokarmowa i musieliśmy sprawdzić na co dokładnie 

Dwa latka skończył w maju i od razu na testy bo około 900 zł płacili z wizytą bo prywatnie a tak nie wiem czy też się placi za testy na nfz ?

Moj synek ma teraz 5miesiecy i tydzień i zaczęłam dawać mu 2tygodnie temu, wcześniej według mnie było za wcześnie, teraz je z chęcią i nawet sam woła obiadek jak przychodzi jego pora. 

To dość sporo kosztuje 

Koleżanka nie płaciła za test ;)

Nati chyba po trzecim roku zrobisz i masz za free , ale nie wiem czy to prawda 

Rozszerzanie diety dziecka karmionego mm i piersią tak samo wygląda, tzn są te same zalecenia co do rozpoczęcia po 6 miesiącach lub jak dziecko jest gotowe i te same zasady. 

Skórne testy alergiczne zazwyczaj wykonuje się u dzieci które ukończyły 3 lata.

Refundacja jest na testy z krwi ale czy na skórne też to nie mam pojęcia. 

My rozpoczęliśmy po 5 miesiącu rozszerzanie diety u synka ze względu na alergię pokarmową 

Paula a na co był uczulony ?

Też jestem ciekawa, bo w sumie to prawie o terminie. To jakieś zalecenia miałaś żeby rozpocząć miesiąc wcześniej? My zaczęliśmy jak miał  5.5 miesiąca bo syn był gotowy i chętny do jedzenia. 

Ma refluks i alergie pokarmową Pauli syn... 

I wtedy zaleca się już rozszerzanie diety? Ja myślałam, że jakies specjalne mleko mm