Ja ostatnio byłam zmuszona do odciągania i szczerze mówiąc ręcznym to była udręka:(
ja tez mialam reczny
nie mialam sily odciagac pokarmu hehe
ja korzystalam zarowno z recznego jak i elektrycznego. ten drugi jest o stokroc lepszy, wygodniejszy i szybszy. generalnie to spory wydatek, ale mozna raz kupic nowy i go potem sprzedac lub kupic uzywany (choc ja raczej wolalabym ten pierwszy pomysl)
mi szybciej szlo recznie niz laktatorem
ja również mam najzwyklejszy ręczny
Używany laktator nie… Ja zmuszona byłam odciągać pokarm z powodu zjazdów na studiach i miałam ręczny. Nie mam doświadczenia z elektrycznym ale opinie znam nie ciekawe.
ja też nigdy nie zdecydowałabym się na używany laktator, lepiej kupić nowy, zwłaszcza,że to coś co nam się później przy kolejnym dziecku może przydać
my mamy laktator ręczny i musimy go wreszcie wypróbować
ja bylam zadwolona z recznego chociaz tu trzeba duzo sily…wykorzystywalam do tego faceta ![]()
ja też kupiłam ręczny laktator, mam nadzieję,że się sprawdzi
Ja wolałabym elektryczny bo ręczny niestety, jeśli chce się odciągnąć choćby 120 ml wymaga czasu i wysiłku.
tylko niestety te elektryczne są strasznie drogie, a jeśli nie będę z niego za często korzystać to trochę strata pieniędzy
Wiem, że drogie i dlatego mam ręczny, zresztą z założenia nie mam zamiaru często z niego korzystać i mam nadzieję, że nie będzie mi jakoś szczególnie często potrzebny.
ja mam laktator, ale z niego wogóle nie korzystałam, bo wygodniej i szybciej szło mi odciąganie ręcznie, być może dlatego że ta przyssawka od laktatora niezbyt dobrze obejmowała mi piers, i strasznie wolno szło to odciąganie
szuszanik87 ale do butelki to chyba nie jesteś w stanie w ten sposób odciągnąć?? Bo właśnie z tym mam największy problem jak muszę gdzieś wyjść. Po ostatnim odciąganiu nawet zaczęłam się zastanawiać nad zakupem elektrycznego laktatora.
to prawda ręcznym laktatorem trzeba się " namachać" i nie raz ręka zaboli ale ja elektrycznego laktatora się bałam choc pewnie bylo by wygodniej i szybciej
Też się bałam elektrycznego ale niepotrzebnie. Szybko i bezproblemowo. Ręcznym musiałam się męczyć dobre pół godziny, nawet do 40 minut.
angelus111 no właśnie ja odciągałam do butelki… a czy Ty miałaś jakiś problem z tym??
ja tez odciagalam do butelki dolaczonej do laktatora a potem sobie przelewalam do butli ze smokiem
zakupila go i ani razy nie uzylam i nawet z tego powodu sie bardzo ciesze