Odciąganie pokarmu

ja laktator użyłam raz i sprzedałam na allegro, tyle kasy wydałam a wcale fajnie nie sciagał.potem to nie było konieczne , pokarmu zawsze mamw sam raz

Tak naprawdę laktator przydaje mi się dopiero teraz(5 mcy po porodzie) gdy wracam powoli do pracy i odciągam pokarm by moja córcia nauczyła się pić z butelki. Wcześniejsze próby użycia laktatora kończyły się fiaskiem, gdyż brodawki okropnie bolały wolałam ręczne odciąganie pokarmu. Było to konieczne gdy miałam nawał pokarmu a maleństwo nie chciało jeść, na szczęście trwało to zaledwie kilka tygodni potem się unormowało

kurczę ,może nie potrzebnie go sprzedała, ale w sumie mam jeszcze ten reczny , moze dam radę jakby co.A jak wam szło z tym recznym, ponoć nie zaciekawie jest

mbmamba25 moze nie masz czego zalowac, dla mnie elektronicznu laktaror nie byl dobry, lepiej sprawdzal sie reczny wiec moze u ciebie rowniez sie sprawdzi

Ja nie dałam rady ściągać ręcznym. Nic prawie nie leciało. Jak wypożyczyłam z poradni laktacyjnej elektryczny, taki niby szpitalny , to 15 min i pierś pusta .

graza02-nie kazda mama tak dlugo karmi piersia swoje malenstwo

mamba kazda jest inna u kazdej indywidualnie sprawdza sie elektryczny badz reczny :wink:

J miałam ręczny i byłam zadowolona. Był wystarczający.Jednak nie wiem czy mając elektryczny moja laktacja nie trwałaby dłużej, bo pediatra kazała mi męczyć piersi laktatorem żeby zwiększyć laktację która mi niestety zaczęła zanikać…Noa le to jak się okazało nic nie dało.Winą była mała ilość posiłków, a czasem ich brak i za szybka utrata wagi.

Ja kupiłam beznadziejny laktator i nie mogłam sobie z nim poradzić i w końcu odciągałam pokarm ręcznie

kulcio- osobiście chciałabym małą karmić do roku czasu, nie wiem czy uda mi się pogodzić pracę z karmieniem jeśli mi nie wyjdzie nie potraktuję tego jako porażki.

graza0----no pewnie ze nie ale badz dobrej musli ze ci sie uda powodzenia,ja tez bym chciala karmic mala dluzej ale mleka bylo brak.

ja juz jem 5 posiłkow i pokarmu jest duzo , tyle ile trzeba, wczesniej jadłam 3 iczasem mi sie wydawało ze mogłoby go byc wiecej

Grace1303 a mi się wydaje, że te zwykłe - tzw. ręczne ściągacze pokarmu też są całkiem dobre i porównywalne co o ilości ściąganego pokarmu w porównaniu do tych elektrycznych… no tyle, że trzeba się troszkę pomęczyć albo poprosić o pomoc męża czy kogoś bliskiego… a elektryczny zrobi to właściwie za nas :slight_smile:

narazie nie potrafię się wypowiedzieć na temat laktatora bo nie korzystałam z niego ale karmienie piersią to coś cudownego po prostu :slight_smile:

ja jestem za klasycznym laktatorem ręcznym

jak już synkowi wyjda zęby to się boję, że będzie mnie gryzł i wtedy zamierzam ściągać pokarm laktatorem

moja kumpela to ma tak pogryzione brodawki ze nie moze ich wyleczyc

ja tez mialam pogryzione browawki nawek masci specjalne nakladki nie pomagaly a laktator beznadziejny hehe

Czy to prawda, że gdy używa się laktatora to z czasem pokarm zanika?

ściagqnie laktatorem nie jest tak efektywne jak praca dziecka takze spodziewam sie ze wytwarzanie pokarmu moze sie zmniejszyc